ponad-209-tonn-neiakisnykh-produktiv-mohly-potrapyty-do-ukrainskykh-viiskovykh

Понад 209 тонн неякісних продуктів могли потрапити до українських військових

 • 20221 переглядiв

У липні Міноборони запобігло постачанню 209,3 тонн неякісних продуктів для військових. 182 тонни виявлено до постачання, 27 тонн - під час перевірок у частинах.

Міністерство оборони у липні не допустило постачання 209.3 тонни неякісних та небезпечних продуктів, які призначалися для харчування українських військових. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Міноборони. 

Деталі 

Як повідомляється, більшість продукції – понад 182 тонни-  було не допущено перед постачанням до військових частин.  Ще понад 27 тонн неякісних харчових продуктів виявили під час безпосередніх перевірок у частинах. 

Кожна гривня платників податків, що йде, зокрема, й на продукти харчування для армії, має бути використана з максимальною користю. Саме тому Міноборони сплачує кошти за послуги лише після того, як продукція, що доставляється до військових частин, пройшла відповідну перевірку якості та документації, як цього вимагає фінансовий контроль

- зазначив заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Доповнення 

У червні інспектори Міноборони не допустили до війська майже 340 тонн неякісних та небезпечних продуктів.

Додатково

У ДП "Державний оператор тилу" розповіли, що контроль за якістю продуктів харчування, які постачаються до Збройних сил України, відбувається на всіх етапах.

Якщо ж до військової частини потрапила неякісна продукція, то начальник продовольчої служби має скласти відповідний акт. У такому випадку є можливість притягнути несумлінного постачальника до відповідальності.

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі