ponad-200-lyudey-otrimali-pidozri-za-poshirennya-informatsiyi-pro-robotu-ppo-ta-sil-oboroni

Понад 200 людей отримали підозри за поширення інформації про роботу ППО та Сил оборони

 • 521463 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Служба безпеки України у четвер поінформувала, що повідомила про підозру понад 200-м особам, які поширювали інформацію про роботу ППО та інших Сил оборони, пише УНН.

Цитата

"З початку повномасштабного вторгнення рф за матеріалами Служби безпеки повідомлено про підозру більше ніж 200-м фігурантам, які незаконно поширювали інформацію про Сили оборони України. Фактично ці особи допомагали ворогу готувати, здійснювати та коригувати повітряні удари по нашій території, у тому числі з використанням крилатих ракет і дронів-камікадзе", - повідомили у СБУ.

Деталі

Підозра оголошена за статтею 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, Збройних Сил України чи інших військових формувань).

"Щодо 190 із цих фігурантів ˗ обвинувальні акти скеровано до суду. Зловмисникам загрожує до 12 років тюремного ув’язнення", - вказали у СБУ.

За даними слідства, у більшості випадків громадяни цілеспрямовано передавали агресору інформацію про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ, Держприкордонслужби та Національної гвардії.

Передусім ворога цікавили координати пунктів тимчасової дислокації, маршрутів руху та фортифікаційних споруд українських захисників. Також рашисти намагалися виявити вогневі позиції української артилерії та систем ППО.

Доповнення

Співробітники Служби безпеки встановили особи шістьох жителів столиці, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил ППО під час масованої атаки рф на Київ у ніч на 16 травня.

"Чотирьом фігурантам вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Щодо двох з них – обвинувальні акти скеровано до суду. Стосовно інших – триває розслідування", - повідомили у СБУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Відділення "Укрпошти" змінюють графіки роботи

     • 589542 переглядiв