ponad-2-tysiachi-rosiian-i-bilorusiv-v-rezultati-otsinky-anketuvannia-vyznani-zahrozoiu-natsbezpetsi-lytvy

Понад 2 тисячі росіян і білорусів, в результаті оцінки анкетування, визнані загрозою нацбезпеці Литви

 • 21601 переглядiв

За перший рік застосування спеціальної анкети Литва визначила 2041 громадян росії та білорусі, які становлять загрозу національній безпеці країни. Анкетування оцінює ставлення до війни в Україні серед заявників на отримання посвідки на проживання або національної візи. Особам, що визнані загрозою національній безпеці країни, забороняється в'їзд в Литви.

Впродовж першого року запровадження спеціальної анкети для громадян рф та рб, в якій обов’язково необхідно вказувати ставлення до війни в Україні, міграційна служба Литви прийняла 2041 рішення щодо виявлення загроз державній безпеці та ухвалила рішення про заборону відповідним іноземцям права в’їзду до країни.

Про це повідомляє УНН із посиланням на Департамент міграції Литви.

Деталі

Анкета є обов'язковою для громадян росії та білорусі, чий правовий статус перевіряється міграційною службою Литви, зокрема для оформлення або зміни посвідки на тимчасове чи постійне проживання тощо.
Станом на зараз відомо про наступні рішення, які прийняв міграційний департамент Литви на основі оцінки зібраної інформації :

1644 громадян білорусі були визнані загрозою національній безпеці Литви, в тому числі 562 рази було відмовлено у видачі посвідки на тимчасове проживання в Литві і 343 рази – в заміні посвідки на проживання. Також громадянам білорусі 450 разів анулювали раніше діючі посвідки на тимчасове проживання, зокрема восьми особам анулювали відповідні документи. Також зафіксовано 279 відмов у національних литовських візах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Набої, спорядження та прилади для дистанційного розмінування увійшли в новий пакет допомоги від Литви

За даними Департаменту міграції, 397 рішень було прийнято стосовно росіян, які становлять загрози для національної безпеки; 76 росіянам було відмовлено у видачі дозволів на тимчасове проживання в Литві, а 84 - у їх продовженні. Також було прийнято 90 рішень щодо – 1) анулювання дозволів на тимчасове проживання громадян рф, які все ще були дійсними; 2) анулювання дозволів на постійне проживання громадян росії в Литві. За результатами анкетування, було прийнято 55 рішень про відмову у видачі національної візи росіянам, та два рішення про відмову у видачі посвідки на постійне проживання

Стверджується, що усім вищезгаданим іноземцям також було заборонено в'їзд до Литви.

Як і очікувалося, спеціальна анкета стала додатковим запобіжником, який допоможе виявити іноземців, чиє перебування в нашій країні становить загрозу національній безпеці. Вже були випадки, коли особи приховували важливу інформацію при заповненні анкети, але пізніше це було виявлено

- ідеться у повідомленні директора Департаменту міграції Евеліни Гудзінскайте.

Довідка
З листопада 2022 року обов'язок заповнення анкети поширюється на всіх повнолітніх громадян росії та білорусі при подачі ними заяв про видачу або зміну документа, що дає або підтверджує право на проживання в Литві, видачі нового дозволу на тимчасове проживання або видачі національної візи. Іноземці, які заповнюють анкету, повинні надати інформацію про свою освіту, попереднє місце роботи, службу в збройних силах, ділові стосунки, контакти з державними інституціями країн НАТО чи не в ЄС, а також висловити свою точку зору щодо російської агресії в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва виділила Україні 2 млн євро на підтримку інклюзивності та соціальні проекти

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На кордоні з Польщею помер ще один водій

     • 25791 переглядiв