ponad-100-kh-kaminnia-burshtynu-vylucheno-pry-vykrytti-hrupy-nezakonnykh-burshtynokopachiv-na-rinvenshchyni

Понад 100 кг каміння бурштину вилучено при викритті групи незаконних бурштинокопачів на Рівненщині

 • 41046 переглядiв

У Рівненській області, в рамках кримінального провадження за фактом незаконних дій з бурштином, проведено 17 обшуків у осіб, які можуть бути причетними до незаконного видобування "сонячного" каміння. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Telegram Рівненської обласної прокуратури.

Сарненська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконних дій з бурштином на території Сарненського району

- ідеться у повідомленні.

Слідчими встановлено, що незаконне видобування бурштину проводили на території природо-заповідного фонду у Сарненському районі. Пізніше бурштин ділки перевозили на територію Рівненського району для його подальшої реалізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від підполковника "мдб днр" до агента гру та фсб: як звинувачений у держзраді та замовних вбивствах Шепелев допомагав терористичним формуванням

Згідно із офіційною інформацією, межах кримінального провадження здійснено 17 обшуків у житлових, нежитлових приміщеннях та транспортних засобах осіб, які можуть бути причетними до вказаних правопорушень.

Під час обшуків вилучено понад 100 кг каміння бурштину-сирцю різних фракцій, засоби його видобування. Також виявлено телефони, чорнові записи та інші докази, які свідчать про причетність фігурантів провадження до незаконного промислу.

Наразі призначено гемологічну експертизу, а також вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно

- інформує Рівненська обласна прокуратура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК відкрило реєстр декларацій

Ігор Тележніков

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В аварії під Харковом загинули волонтер з дружиною

     • 36347 переглядiв