ukenru
pomer-sportsmen-ta-aktor-o-dzheims-simpson-chym-vin-vidomyi

Помер спортсмен та актор О. Джеймс Сімпсон: чим він відомий

 • 29501 переглядiв

О.Джей Сімпсон, колишній американський футболіст і актор, звинувачений, але виправданий у гучній справі про вбивство, помер на 76-му році життя.

Помер О. Джей Сімпсон, американський футболіст та актор, підозрюваний у гучній справі про вбивство. Йому було 76 років, передає УНН із посиланням на ВВС.

Деталі

Сімпсон виконав роль детектива Нордберга у фільмі "Голий пістолет", проте всесвітню популярність у середині 90-х йому принесла справа про вбивство.

Ексфутболіста звинувачували у навмисному подвійному вбивстві його дружини Ніколь Браун-Сімпсон та її друга Рональда Голдмана. У результаті присяжні визнали його невинним.

Процес викликав великий резонанс, кожен крок захисту та звинувачення висвітлювався у ЗМІ. Цій справі було присвячено перший сезон телесеріалу "Американська історія злочинів".

Пізніше сім'ї загиблого Голдмана вдалося виграти цивільний позов проти колишнього футболіста. Тоді суд визнав Сімпсона відповідальним за смерть Голдмана і ухвалив стягнути з відповідача 33,5 млн доларів.

У 2008 році Сімпсона визнали винним у збройному пограбуванні та викраденні людей та засудили до 33 років. У 2017 році він помилувався і вийшов на волю.

Антоніна Туманова

Новини Світу