ukenru
pomer-lev-yakogo-vivezli-zi-zvirintsya-u-pokrovsku

Помер лев, якого вивезли зі звіринця у Покровську

 • 8632 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Один із левів, якого вивезли з приватного звіринця у Покровську, де виявили низку порушень щодо умов утримання тварин, помер. Про це повідомила громадська спілка "Українське об'єднання захисників тварин" у Facebook, передає УНН.

"Один з левів, якого привезли в зоопарк Пилишенко, все-таки помер. Він весь вчорашній день (19.01.2018) був у критичному стані. Його оглядали кілька ветеринарів на місці, активно почали лікування, але через сильний виснаження організму, крапельницю поставити не змогли, так як лева треба було перед цим знерухомити. А це вкрай небезпечно в такому стані", – написали зоозахисники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На спробі незаконного вивезення затримана партія птахів, серед них є мертві

У спілці зоозахисників також зазначили, що першу партію тварин: двох левів та одного ведмедя - вивезли в приватний зоопарк Пилишенко на прохання Міністерства екології та природних ресурсів, однак без присутності на місці ветеринара, що, за словами зоозахисників, є неприпустимим.

"Так само не зрозуміло, які документи, без огляду тварин ветеринаром на місці, мають бути додані до позовної заяви в суд для прийняття рішення про конфіскацію", – додали у спілці.

Зоозахисники додали, що за словами ветеринарного лікаря всі тварини сильно виснажені, деякі, особливо леви, у критичному стані.

"Крім цього, за словами ветеринара, в сараї у Падалка він побачив зовсім худих коней, які знаходяться на межі життя та смерті", – зазначили зоозахисники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вівці, яких морили голодом в порту, місяць проходитимуть реабілітацію

Як повідомляв УНН, раніше, за повідомленням прес-служби Мінекології, зоозахисники заявляли про неналежне утримання тварин в приватному зоопарку у Покровську. У зв'язку з відповідними зверненнями зоозахисників Мінекології створило спецкомісію.

Під час перевірки, як уточнили у Міністерстві, були зафіксовані порушення умов утримання диких тварин у неволі, зокрема, щодо норм площі для утримання та розведення диких тварин, а також був відсутній тридобовий запас їжі для м'ясоїдних хижих тварин.

18 січня з приватного звіринцю у Покровську, де виявили порушення умов утримання тварин, вивезли чотирьох левів і шістьох ведмедів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП