pomer-eksnardep-holova-kyivskoho-tovarystva-memorial-roman-krutsyk

Помер екснардеп, голова Київського товариства "Меморіал" Роман Круцик

 • 30474 переглядiв

Роман Круцик, колишній народний депутат та історик, який працював над розкриттям сталінських злочинів, помер у віці 79 років і буде похований у Дем'яновому Лазі.

На 79-му році життя помер народний депутат України другого скликання, голова Київської міської організації "Меморіал" Роман Круцик. Як пише УНН, про це  повідомив юрист Володимир Ковальчук.

Як повідомили рідні, на 79-у році, закінчився його земний шлях. Він ввійде в історію України, як той хто розпочав пошуки в 1989 році жертв комуністичних репресій 1939-1941 рр. у Дем’яновому Лазі. Через кілька місяців світ довідався про страшні злочини сталінського режиму

- написав Володимир Ковальчук.

Поховають Романа Круцика 24 грудня на цвинтарі в Дем’ яновому Лазі біля Івано-Франківська.

Довідково

Роман Миколайович Круцик народився в с. Яблунів Галицького р-ну на Івано-Франківщині 6 липня 1945 року.

Закінчив Львівський технікум залізничного транспорту та юридичний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка.

З 1988 р. — член УГС, голова першого в Івано-Франківській області осередку товариства "Меморіал". Пізніше - голова Івано-Франківської обласної організації товариства "Меморіал". Працював над дослідженням масових поховань жертв комуністичних репресій в урочищі Дем’янів Лаз на Івано-Франківщині.

У травні 1994 року обраний народним депутатом. З 1999 року очолював Київську міську організацію Українського добровільного історико-просвітницького правозахисного благодійного товариства "Меморіал" ім. В. Стуса.

Протягом 2006–2007 рр. — виконував обов’язки заступника голови Українського інституту національної пам’яті.

З 2007 року — директор Музею совєтської окупації України в Києві, який був створений за його активної участі.

Знаковий грузинський режисер Отар Іоселіані помер у Парижі у віці 89 років17.12.23, 17:39

Анастасія Рябоконь

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі