ukenru
polski-prikordonniki-vryatuvali-chotirokh-migrantiv-yaki-zastryagli-v-boloti

Застрягли в болоті: польські прикордонники врятували чотирьох мігрантів

 • 13332 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Польські прикордонники за допомогою дрона виявили чотирьох мігрантів, які застрягли у болоті. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані Прикордонної служби Польщі.

Деталі

"Вчора прикордонники із застав у Міхалові та Наревці разом із рятувальниками кілька годин проводили операцію з порятунку чотирьох нелегальних мігрантів із Сирії та Іраку, які опинилися в болоті", — ідеться у повідомленні.

Як зазначають, мігрантів побачили завдяки дрону. Двох із них госпіталізували. 

Wczoraj #funkcjonariuszeSG z placówek w Michałowie i Narewce wspólnie z @KGPSP prowadzili przez kilka godzin akcję ratowniczą.Czworo nielegalnych imigrantów ob.Syrii i Iraku utknęło na bagnach. Udało się ich odnaleźć dzięki użyciu drona #WP
Dwie osoby przewieziono do szpitala. pic.twitter.com/N2Pbd3FYNe

— Straż Graniczna (@Straz_Graniczna) December 15, 2021

Нагадаємо

Наприкінці травня президент Білорусі Олександр Лукашенко у відповідь на санкції з боку ЄС заявив, що Мінськ більше не затримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити в Європу.

У серпні Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. Прем’єр-міністри цих країн у спільній заяві закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва.

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща розпочала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилася. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що вздовж кордону країни розмістили війська через напружену ситуацію з мігрантами.

У ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів увірвалися з Білорусі на територію Польщі. Усіх вдалося затримати.

Нелегали і далі здійснюють регулярні спроби прориву.

Українські Національні Новини

Новини Світу