polski-fermery-zaiavyly-pro-pryzupynku-protestu-na-kordoni-u-shehyniakh

Польські фермери заявили про призупинку протесту на кордоні у "Шегинях"

 • 55684 переглядiв

Польські фермери з неділі призупинять свій протест перед пунктом пропуску "Медика-Шегині" на кордоні Польщі з Україною, повідомив лідер організації, що ініціювала акцію, Роман Кондрув на пресконференції, пише УНН з посиланням на RMF24.

Деталі

Як повідомив Кондрув, протест буде призупинено з 8 години ранку неділі до 2 або 3 січня 2024 року. Він повідомив, що якщо він отримає письмову заяву від прем'єр-міністра про виконання їхніх вимог, акцію протесту, імовірно, не відновлять.

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Сєкерський, як вказано, запевнив, що вимоги будуть задоволені, але для цього потрібен час. Він додав, що на виконання деяких вимог, зокрема, передбачені кошти в державному бюджеті, що зараз опрацьовується.

Польські фермери почали блокувати перехід у Медиці 23 листопада цього року. Вони вимагають, серед іншого: дотації на кукурудзу, додаткові гроші на позики для ліквідності та збереження сільськогосподарського податку на поточному рівні наступного року.

На пресконференції також повідомили, що в Медиці підписано угоду з фермерами, які мітингують на переході в Дорогуську. Документ містить такі вимоги, як: призупинення імпорту цукру та негайна виплата прямих субсидій.

У чергах на кордоні стоять 4000 автівок – речник ДПСУ23.12.23, 08:30

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Ворожу ракету Х-59 знищено у Дніпровському районі

     • 49669 переглядiв