ukenru
polscha-zaproponuye-v-yes-plan-marshalla-dlya-bilorusi

Польща запропонує в ЄС "план Маршалла" для Білорусі

 • 12678 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. У понеділок, 14 вересня, відбулася зустріч очільника польського уряду Матеуша Моравєцького і міністрів його уряду з представниками опозиції, присвячена ситуації в Білорусі. Про це повідомляє "Польське радіо", інформує УНН.

Зазначається, що під час зустрічі в прем’єр-міністра обговорено розвиток подій у Білорусі та можливі форми допомоги. У Білорусі тривають акції протесту після президентських виборів, що відбулися 9 серпня. Опозиція та значна частина суспільства вважають, що їх результати сфальсифіковано.

Голова канцелярії прем’єр-міністра Міхал Дворчик повідомив, що на найближчому засіданні лідерів Європейського Союзу очільник польського уряду, від імені Вишеградської групи, представить "план Маршалла" для Білорусі.

"Пропозиція ряду дій, передусім економічних, але не тільки, що могли б бути запропоновані Білорусі у випадку повторення і правильного проведення виборів. Йдеться про допомогу Білорусі і своєрідну дорожню мапу, пов’язану зі створенням стабілізаційного фонду", - зазначив він.

Міністр додав, що розмова стосувалася також посилення парламентської дипломатії, не лише в Європейському парламенті, щоб питання Білорусі було присутнім на міжнародному форумі.

"На жаль, не всі країни в ЄС проявляють таку емпатію, як Польща, країни Балтії та країни нашого регіону", – прокоментував Дворчик.

Як повідомлялося раніше в УНН, Польща ініціювала скликання екстреного саміту ЄС через ситуацію у Білорусі.

Українські Національні Новини

Новини Світу