ukenru
polscha-vitratit-9-mln-yevro-na-borotbu-z-achs

Польща витратить 9 млн євро на боротьбу з АЧС

 • 7582 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. На боротьбу з африканською чумою свиней (АЧС) в Польщі витратять понад 9 мільйонів євро. Про це повідомляє МЕО "Зелений фронт", передає УНН.

Зокрема, мова йде про фінансування "Програми раннього виявлення зараження вірусом АЧС, підвищення обізнаності про цю хворобу і боротьби з нею", яка буде реалізована в Польщі в поточному році. Мета програми - посилення захисту території Польщі і Європейського союзу від поширення АЧС.

"В рамках програми передбачено зміцнення біобезпеки на автомобільних прикордонних переходах з Російською Федерацією, Білоруссю і Україною, закупівля рефрижераторів для зберігання туш застрелених кабанів, проведення лабораторних досліджень, а також фінансування установки мережі капканів для лову кабанів", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АЧС може спровокувати дефіцит свинини на рівні 12 млн тонн

Крім того, планується досягти зниження популяції кабанів за допомогою полювання і шляхом санітарного відстрілу.

"Особливу увагу передбачається приділити скороченню поголів'я самок кабана. Буде введена заборона на годівлю кабанів", - уточнили в МЕВ.

Для реалізації програми, Польща планує заручитися фінансовою підтримкою Європейської комісії.

"Із загальної суми передбачуваних витрат на реалізацію програми більше 80% (близько 8 млн євро) країна проситиме Європейську комісію співфінансувати з коштів ЄС", - зазначається в повідомленні.

Як повідомляв УНН, в Україні АЧС не вщухає вже шостий рік. У поточному році було зафіксовано вже 11 випадків хвороби. У минулому - 145.

Як наслідок: зростає кількість імпортованої свинини, а на внутрішньому ринку на свинину і сало - ростуть ціни.

Як зазначив політик Сергій Тригубенко, у вітчизняних магазинах свинина вже дорожче, ніж в ЄС.

Українські Національні Новини

Здоров'я