ukenru
polscha-kupit-u-pivdennoyi-koreyi-48-vinischuvachiv-fa-50

Польща купить у Південної Кореї 48 винищувачів FA-50

 • 166632 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Міністр національної оборони Маріуш Блащак затвердив контракт на постачання південнокорейських літаків-винищувачів FA-50 польським Військово-повітряним силам, пише УНН з посиланням на "Польське радіо".

Деталі

Зазначається, що південнокорейські літаки прийдуть на зміну пострадянським винищувачам МІГ-29. Як наголосив глава Міноборони Польщі, це ще один крок на шляху модернізації польської військової авіації.

"Дотепер пілоти використовували МІГ-29, пострадянську техніку. Всі ми розуміємо, що подальше використання цієї техніки не має жодних перспектив. Ці старі літаки будуть замінені сучасними літаками FA-50. Це буде поколіннєвий стрибок, на два покоління. МІГи можна назвати літаками другого покоління. FA-50 – це літаки четвертого покоління", – підкреслив він.

Згідно з контрактом, Польща купить у Південної Кореї 48 винищувачів FA-50, з яких перші 12 мають передати польським пілотам у середині 2023 року. 

Нагадаємо 

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що Польща має намір придбати у Південної Кореї щонайменше 180 танків K2 та 48 винищувачів FA-50.

Українські Національні Новини

Новини Світу