ukenru
pologi-vdoma-torik-ne-u-medzakladakh-narodilosya-blizko-480-ditey

Пологи вдома: торік не у медзакладах народилося близько 480 дітей

 • 7504 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Протягом 2020 року в Україні зареєстровано 479 малюків, народжених поза медичним закладом. Такі дані наводить пресслужба Міністерства юстиції, передає УНН.

Цитата:

"479 актових записів про народження дітей, народжених поза медичним закладом, складено відділами державної реєстрації актів цивільного стану міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції протягом 2020 року", - йдеться у повідомленні.

Роз'яснення Мін'юсту

Як встановлено українським законодавством, підставою для проведення державної реєстрації народження дитини є визначені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, документи, що підтверджують факт народження, відзначають у Мін'юсті.

"У разі народження дитини поза закладом охорони здоров’я, документ, що підтверджує факт народження, видає медустанова, яка проводила огляд матері та дитини. У разі якщо заклад охорони здоров’я не проводив огляд матері та дитини, документ, що підтверджує факт народження, видає медична консультаційна комісія в порядку, визначеному Кабміном", - роз'яснили у відомстві.

Медична консультаційна комісія, як вказано, видає документ про народження у разі встановлення факту народження жінкою дитини.

Крім того, однією з підстав для проведення державної реєстрації народження є медична довідка про перебування дитини під наглядом лікувального закладу (форма № 103-1/о), додали у Мін'юсті.

Доповнення

За 11 місяців минулого 2020-го року в Україні народилося 268,89 тис. дітей. Померли за цей період 549,17 тис. осіб, з них діти до року - 1 812.

Українські Національні Новини

Суспільство