politvyazen-bogdan-ziza-zakinchiv-svoye-goloduvannya-u-nevoli

Політв'язень Богдан Зіза закінчив своє голодування у неволі

 • 685976 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Політв'язень Богдан Зіза, який облив фарбами кольорів прапора України «адміністрацію» Євпаторії, закінчив своє 17-денне голодування у неволі. Повідомляє правозахисний проєкт на підтримку митця WeBogdanZiza, передає УНН.

Цитата 

«Слабкість бере своє, найбільше відчувається в руках і ногах. У голові паморочиться від будь-якого руху. З ліжка майже не встаю, на прогулянки виходжу дуже рідко. П‘ю лише воду з-під крана, очищену фільтром. Останні дні організм відштовхує її, п’ю через не хочу, бо треба», — писав Богдан Зіза. 

Також він додавав, що мав уривчастий сон: прокидався вночі, але вдень намагався не спати, бо «проживати перебування в одиночній камері без можливості на щось відволіктись відчутно важче вночі». 

Деталі 

Відомо, що росіяни ізолювали Зізу в окрему камеру з жорсткішим наглядом. Наразі зв‘язок із ним ускладнений. За цей час він втратив 10 кг. У якому стані нині перебуває чоловік — невідомо. 

Нагадаємо 

Раніше повідомлялось, що російська прокуратура запросила 18 років суворого режиму для художника з Євпаторії Богдана Зізи, який у травні минулого року облив синьою і жовтою фарбами будівлю російської адміністрації у Євпаторії. 

Потім під час свого виступу в військовому суді у ростові-на-дону, Зіза оголосив про своє рішення почати голодування з 10 липня. Він також вимагав позбавити його російського громадянства, яке він отримав після окупації Криму, і звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.  

Також Зіза заявив, що він забороняє застосовувати до нього примусове годування. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Політв'язень Богдан Зіза закінчив своє голодування у неволі

     • 685976 переглядiв

    У тимчасово окупованому Мелітополі пролунали вибухи

     • 590891 переглядiв

    Результати основної сесії НМТ-2023: чи можна їх оскаржити?

     • 659815 переглядiв

    На захист путіна ніхто не встав - Навальний

     • 1208686 переглядiв