ukenru
politsiya-vstanovlyuye-vartist-zniklikh-z-lavri-ikon

Поліція встановлює вартість зниклих з Лаври ікон

 • 12134 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Експерти за запитом поліції встановлюють вартість зниклих з Києво-Печерської Лаври ікон. Про це повідомила заступник міністра культури України Алла Мазур під час прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Згідно з інформацією, яка є в Міністерстві культури, Національною поліцією України розпочато кримінальне провадження за повідомленнями у засобах масової інформації, так само нами були направлені повідомлення до одного з ініціаторів цієї перевірки – Служби безпеки України, але інформації щодо проваджень, які розпочаті СБУ наразі немає. Очевидно, що якщо є кримінальне провадження, то буде проведено розслідування, будуть встановлені особи, які причетні до втрати тих чи інших культурних цінностей, які будуть нести відповідальність", - зазначила чиновник.

При цьому вона додала, що збитки держави через зникнення культурних цінностей наразі також встановлює поліція.

"На сьогодні експертами за запитом правоохоронних органів здійснюється оцінка тих культурних цінностей, які не виявлені станом на сьогодні. Такої оцінки в момент передачі речей не було здійснено, оскільки це не було передбачено діючим на той час законодавством", - наголосила заступник міністра.

Нагадаємо, під час інвентаризації в Києво-Печерській лаврі виявили пропажу кількох цінних ікон. За фактом зникнення ікон відкриті кримінальні провадження.

Вісім ікон, дерев’яну чашу та хрест не знайшли під час інвентаризації цінностей у Києво-Печерській лаврі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП