ukenru
politsiya-vikrila-bankira-v-roztrati-129-mln-grn

Поліція викрила банкіра в розтраті 129 млн грн

 • 9181 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Поліція повідомили банкіру про підозру в розтраті 129 мільйонів гривень. Про це УНН повідомили у прес-службі Нацполіції.

Правоохоронці встановили одного з організаторів фінансової оборудки, яка призвела до неплатоспроможності банку.

Обіймаючи посаду заступника голови правління банківської установи, посадовець організував проведення незаконних форексних операцій на міжбанківському валютному ринку. Він заздалегідь знав, що такі дії призведуть до мільйонних збитків та банкрутства банку.

З метою привласнення незаконно виведених активів, став власником та головою правління банка-контрагента. Вказана банківська установа була другим учасником незаконних форексних операцій.

Під час слідства доведено, що сума збитків становить 129 мільйонів гривень. За інформацією оперативників Департаменту захисту економіки Нацполіції вона може бути значно більша.

Наразі слідчі повідомили власникові банку-голові правління про підозру за ч.3 ст.27 (види співучасників), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Працівники Національної поліції проводять комплекс слідчо-оперативних заходів для встановлення всіх учасників фінансової оборудки та причетних осіб до розтрати активів банку, а також притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляв УНН, екс-директору харківського заводу повідомили про підозру в розтраті понад 23 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП