politsiia-vykryla-orhanizatora-ta-uchasnykiv-zlochynnoho-kol-tsentru-na-odeshchyni

Виманювали гроші у громадян різних країн: поліція викрила масштабний кол-центр на Одещині

 • 13868 переглядiв

Поліція Одеської області заарештувала керівника та 15 учасників колл-центру, які виманювали гроші в українців та іноземців. Шахраї обманом змушували жертв встановлювати програмне забезпечення, яке дозволяло шахраям отримувати доступ до їхніх банківських рахунків.

Національна поліція викрила і затримала в Одеській області організатора шахрайського угрупування та 15 його спільників, які виманювали гроші у громадян України та інших країн через "кол-центр". Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ГУ НП України в Одеській області.

На Одещині затримано організатора та 15 учасників шахрайського кол-центру, які виманювали у людей до 200 тисяч доларів на місяць. (..) Учасники шахрайського ОЗГ заволодівали грошима громадян України, Молдови, Польщі, Іспанії, Чехії, Італії, США, ОАЕ, які зберігалися на банківських рахунках потерпілих

- ідеться у повідомленні.

Згідно з інформацією правоохоронців, організатором аферистів є уродженець Грузії, який неодноразово був судимий і, як вказується, має стійкі зв’язки з одним зі "злодіїв в законі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР повідомило про підозру олігарху путіна гінеру

Зазначається, що в процесі діяльності кол-центру, аферисти вмовляли людей надавати свої дані, пояснюючи, що це потрібно аби "убезпечити телефон або комп’ютер та встановити "захист". Слідство встановило, що фактично це була програма, яка давала можливість працівникам кол-центру у реальному часі бачити всі маніпуляції, які здійснювали потерпілі.

Для конспірації та прикриття злочинної діяльності зловмисники організували зміну адрес розташування колл-центру, постійне спостереження за оточенням та службу охорони з пропускним режимом до приміщення.

Оперативники документували зловмисників з лютого 2023 року, а вже під час обшуків правоохоронці вилучили 65 одиниць комп’ютерної,  техніки, дев’ять транспортних засобів, кошти у сумі 38 800 доларів США та 12 000 гривень та інші речові докази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За кордон за 8 тисяч: на Тернопільщині викрили чергову схему втечі ухилянтів з України

Ігор Тележніков

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Миколаєві пролунали вибухи - ЗМІ

     • 14223 переглядiв