ukenru
politolog-pro-debati-klichka-i-vereschuk-mer-prograye

Політолог про дебати Кличка і Верещук: мер програє

 • 32331 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Кандидат на посаду мера Києва Ірина Верещук вже двічі запросила мера столиці Віталія Кличка на дебати. Також до публічної дискусії його запрошував і кандидат від партії "Батьківщина" Олексій Кучеренко, проте у відповідь міський голова поки мовчить. На думку політтехнолога Олександра Курбана, Кличко не хоче втрачати свої електоральні бали, а це неодмінно станеться, особливо, в разі зустрічі на дебатах з кандидатом від "Слуги народу". Про це він розповів в коментарі УНН.

"Наш мер, як би трошки не красномовний і у нього більше вразливих місць для атаки", - пояснює він, відзначаючи, що в разі дебатів Кличко неодмінно зіткнеться з критикою, тим більше, що в темі Києва приводів для цього - більш, ніж достатньо.

Тому, Ірина Верещук на дебатах з Кличком буде виглядати "у вигідному світлі". Адже вона не встигла зробити чогось, за що був би привід її критикувати.

При цьому, політтехнолог вважає, що на результат першого туру, участь Кличка у дебатах навряд чи сильно вплине, адже рейтинг мера дозволяє йому пройти до другого туру без особливих зусиль.

У разі ж, якщо запрошення публічно подискутувати про Київ він все ж таки прийме, "то скоріше від цього програє", говорить експерт.

"Програє в електоральних балах", - уточнив Курбан.

Нагадаємо, на думку Олександра Кочеткова, Кличко не готовий до дебатів перед місцевими виборами, тому що "доведеться відповідати за зроблене".

Також нагадаємо, за даними соціологів, антирейтинг мера столиці зараз зростає. І вже більше 50% киян оцінюють зміни в Києві за його каденції як негативні.

Українські Національні Новини

Політика