ukenru
politolog-golovnoyu-problemoyu-klichka-ye-yogo-nesamostiynist-za-nogo-vse-roblyat-zastupniki

Політолог: головною проблемою Кличка є його несамостійність - за нього все роблять заступники

 • 10568 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Сьогодні у розпалі передвиборчих мерських перегонів у Києві, кількість питань до Віталія Кличка зростає, як і невдоволення суспільства підсумками його керівництва. Основна причина такої ситуації у тому, що Кличко так і не став самостійним чи незалежним у своїх рішеннях. Дехто каже: "мер нічого поганого не зробив", але й доброго також, бо за нього все роблять інші - заступники, бізнес-друзі, політичні партнери тощо. Про це у коментарі УНН розповів експерт із питань політики та економіки Всеволод Степанюк.

"Пам’ятаєте фільм "Іван Васильович змінює професію"? "Ви мене не так зрозуміли! А як же тебе зрозуміти, якщо ти нічого не говориш?", - оце якраз про діяльність Кличка. От особисто я теж незадоволений діяльністю Кличка. Наприклад, мільйон платіжок: я плачу міській службі за "комунальні", чомусь, у 10 варіантах, а це - нісенітниця. Я це розумію, як управлінець: "Київводоканал", "Київтеплоенерго" і так далі – у всіх цих служб один власник – кияни. Чому вони мають окремі офіси і ми окремо їм платимо? Це з точки зору управлінської логіки - просто неефективне використання коштів (ось таке множення комунальних служб). Для чого вони це роблять? Щоб кожну людину поставити на "хлібне місце".

Це ж грошовий потік - кожна платіжка формує. І там сидить офіс, голова офісу, на це виділяються, у тому числі, і бюджетні кошти. Чим більше платіжок – тим більше людей грабують. А прикриваються, що це "ринок". Та який ринок, якщо крім електроенергії всі інші платіжки належать місту? Це комунальні підприємства, і навіщо ж розбивати на таку кількість платіжок? Тому, повторюю, це повний "брєд" з точки зору управління. Але з точки зору "покрасти грошей" – звісно, з багатьох підприємств це зробити простіше і легше, ніж з одного. А господар цих підприємств один – Київрада", - сказав він.

Степанюк переконаний, що Кличко, як мер, так і не став самостійною фігурою.

"За Кличка все роблять інші - його заступники. А він, як голова і мер, нічого поганого не робить, і нічого доброго теж", - сказав експерт.

І саме такою безучастю мера пояснюється логіка окремих киян на кшталт "він нічого поганого не зробив".

"Тобто він просто нічого не робить у Києві: ані поганого, ані доброго", - додав політолог.

Як писав УНН, за п'ять років мерства Кличка вартість ЖКП зросла у 5 разів.

Українські Національні Новини

Політика