poki-aktori-straykuyut-netflix-vidkriv-vakansiyi-na-robotu-zi-shtuchnim-intelektom

Поки актори страйкують: Netflix відкрив вакансії на роботу зі штучним інтелектом

 • 359338 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Netflix пропонує роботу зі штучним інтелектом із окладом до 900 000 доларів на рік, поки актори та сценаристи продовжують страйкувати. Ця сума складає до 3 500 доларів на день, тоді як багато акторів заробляють по 200 доларів, пише УНН з посиланням на Engadget.

Деталі

Доки в Голлівуді тривають страйки акторів та сценаристів, великі корпорації готуються до тривалої битви, про що свідчить нещодавнє оголошення Netflix про вакансію менеджера з продуктів платформи машинного навчання.

Згідно з контрактом SAG-AFTRA, ця посада передбачає річну зарплату від 300 000 до 900 000 доларів, тоді як багато акторів заробляють близько 200 доларів на день. Роль штучного інтелекту у створенні майбутніх розваг є ключовим питанням для обох сторін.

В оголошенні про вакансію зазначено, що ШІ буде використовуватися для "створення чудового контенту", а не лише для розробки нових алгоритмів, які рекомендуватимуть шоу та фільми. Оголошення також натякає на далекосяжні зусилля стрімінгового гіганта з інтеграції штучного інтелекту в "усі сфери бізнесу". В окремому розділі на сайті компанії йдеться про те, що Netflix використовує ШІ "для оптимізації виробництва оригінальних фільмів і телешоу".

Це не єдина вакансія, пов'язана зі штучним інтелектом, яка обіцяє гігантську зарплату. Як повідомляє The Intercept, Netflix також наймає технічного директора з генеративного ШІ в свою зростаючу ігрову студію з річним окладом до $650 000. Ці зусилля вже приносять свої плоди: зараз Netflix транслює іспанський реаліті-серіал про знайомства під назвою "Глибока фальшива любов", який сканує обличчя учасників, щоб створити "глибокі фейки" за допомогою ШІ, а його ігрова студія використовує генеративний ШІ для створення наративів і діалогів.

Це сталося після того, як страйкуючі актори відхилили пропозицію Альянсу продюсерів кіно і телебачення, який запропонував працівникам одноразову денну оплату в розмірі 200 доларів за сканування для подальшого використання в якості симуляторів CGI зі штучним інтелектом назавжди, до кінця часів. SAG-AFTRA заявляє, що компанія "володітиме цим сканом, їхнім зображенням, їхньою подобою і зможе використовувати їх до кінця вічності в будь-якому проекті, який захоче, без згоди і без компенсації".

Доповнення

Профспілка голлівудських акторів офіційно оголосила про страйк з огляду на протистояння між голлівудськими працівниками та керівниками студій. Актори вимагають переглянути заробітну платню, використання технології штучного інтелекту та способу розподілу прибутків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зйомки супергеройського фільму "Дедпул 3" зупинені через страйк голлівудських акторів

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі