ukenru
pogrozhuvali-politsiyeyu-egerzund-vzhe-ne-vpershe-nezakonno-zvilnyaye-pratsivnikiv

Погрожували поліцією: “Егерзунд” вже не вперше незаконно звільняє працівників

 • 144261 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Компанія “Егерзунд” вже не вперше має судову тяганину із працівниками через незаконні звільнення. Одна з працівниць мережі магазинів виграла суд і, згідно з вироком, мала бути поновлена на посаді з виплатою коштів за вимушений прогул. Про це йдеться в рішенні Деснянського районного суду Києва, передає УНН.

Деталі

Працівниця подала позов до суду, адже про своє звільнення вона дізналася, коли їй вручили трудову книжку. Водночас з наказом про звільнення жінці так і не дали ознайомитися. Понад те - працівницю звільнили, коли вона перебувала на лікарняному, що порушує законодавство.

Разом з тим, у рішенні суду йдеться, що жінку намагалися залякати поліцією, на неї чинили тиск, у тому числі фізичний.

Цитата

“Коли позивачу видавали трудову книжку, до кабінету увійшло двоє невідомих осіб, які, не представляючись, повідомили, що вони є співробітниками поліції, які підозрюють позивача у вчиненні якогось злочину, та із застосуванням фізичного впливу, завдаючи останній біль, намагались силоміць завести до відділу поліції, на що позивачка категорично відмовилась без надання їй підстав для затримання. Тоді, один з цих осіб вручив позивачу повістку-виклик до відділу поліції на цей же день, при цьому висловлюючись нецензурною лайкою почав ображати позивача, принижуючи її честь та гідність, після чого позивачка поїхала додому до своїх малолітніх дітей. Таким чином, звільнення з роботи позивача було здійснено не лише без вручення останній копії наказу, але і без проведення повного розрахунку”, - йдеться у рішенні суду.

Нагадаємо

З незаконними звільненнями працівники “Егерзунд” стикнулися і під час повномасштабної війни в Україні. Компанія, яка позиціонує себе як норвезький бренд з європейськими цінностями, навіть не повідомила співробітникам про їх звільнення. За словами працівників, вони випадково дізналися, що більше не працюють в “Егерзунді”. Нині троє осіб через суд намагаються поновитися на роботі.

Українські Національні Новини

Суспільство