ukenru
poetapne-naftove-embargo-ta-vidklyuchennya-sbyerbanka-vid-swift-u-yes-ofitsiyno-anonsuvali-shostiy-paket-sanktsiy-proti-rf

Поетапне нафтове ембарго та відключення Сбєрбанка від SWIFT: у ЄС офіційно анонсували шостий пакет санкцій проти рф

 • 202864 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. У ЄС офіційно анонсували шостий пакет санкцій проти рф за її вторгнення в Україну. Оголосила про це голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн перед Європарламентом у середу, 4 травня, про що написала у Twitter, пише УНН

Цитата

"Сьогодні ми представляємо шостий пакет санкцій. По-перше, ми вносимо високопоставлених військових та інших осіб, які вчинили військові злочини у Бучі. Ми знаємо, хто ви. І ви будете притягнуті до відповідальності", - сказала вона.

По-друге, зі слів голови ЄК, ЄС "виключаємо зі SWIFT Сбєрбанк – найбільший російський банк – і ще два великі банки".

"По-третє, ми забороняємо доступ до нашого ефіру трьом великим російським державним мовникам, які агресивно поширюють путінську брехню та пропаганду", - зазначила фон дер Ляєн.

"Нарешті, зараз ми пропонуємо заборонити російську нафту", - наголосила голова Єврокомісії.

"Скажімо, прямо: це буде непросто. Але ми зобов'язані над цим працювати. Ми подбаємо про поетапну відмову від російської нафти", - додала вона.

Деталі

Зі слів фон дер Ляєн, є прагнення максимально посилити тиск на росію, мінімізувавши вплив на європейську економіку.

"Ми хочемо, щоб Україна виграла цю війну. І так багато наразі потрібно перебудувати. Саме тому я пропоную розпочати роботу над масштабним пакетом відновлення для наших українських друзів. Цей пакет має принести великі інвестиції для задоволення потреб і необхідних реформ", - зауважила європосадовиця.

Доповнення

Шостий пакет санкцій ЄС проти рф хочуть ухвалити до 9 травня, писали ЗМІ.

Українські Національні Новини

Політика