ukenru
podatkova-bez-podatkivtsiv-mitnitsya-bez-mitnikiv-zelenskiy-khoche-bachiti-noviy-podatkoviy-dogovir-z-suspilstvom

"Податкова без податківців, митниця без митників": Зеленський хоче бачити новий податковий договір з суспільством

 • 1863931 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Україні для перемоги потрібен новий раціональний податковий договір між державою та суспільством. Головна мета - це податкова без податківців, митниця без митників. Автоматичні цифрові процедури. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді у середу, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Україні для перемоги потрібен новий раціональний податковий договір між державою та суспільством, реальна легалізація майна. Я є прихильником зниження податків, але зараз, у час такої війни і очевидної залежності України від співпраці з фінансовими донорами, ми не можемо дозволити собі знижувати (податки – ред). Але коли Україна після перемоги сама ставитиме донором для світу, наш рівень можливостей буде вищий», - розповів Зеленський.

Він зазначив, що знижені податки мають означати підвищену податкову сумлінність громадян. Також Зеленський наголосив, що сучасна цифровізація дає можливість спростити відносини в галузі податків та митниці.

«Цифровізація дає колосальні можливості спрощувати відносини в галузі податків, митниці та усіх інших, де є зустрічі або будь-який контакт між громадянином та посадовцем, між бізнесом та чиновниками. Наша мета – це податкова без податківців, митниця без митників. Автоматичні цифрові процедури», - сказав Зеленський.

Доповнення

Уряд розширив перелік товарів, на які волонтери можуть збирати кошти без сплати податків.

Українські Національні Новини

Економіка