pivnichna-koreya-provela-naradu-schodo-silskogo-gospodarstva-na-tli-nestachi-prodovolstva

Північна Корея вперше провела нараду щодо сільського господарства на тлі нестачі продовольства

 • 1162698 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Північнокорейський лідер Кім Чен Ин провів велику політичну конференцію, присвячену сільському господарству, повідомили державні ЗМІ у понеділок. Зовнішні оцінки показують, що країна стикається з серйозним браком продовольства, інформує УНН.

За оцінками південнокорейських експертів, Північній Кореї не вистачає близько 1 мільйона тонн зерна, що становить майже 20 відсотків її річного попиту після того, як пандемія, ймовірно, порушила неофіційний імпорт зерна з Китаю, а уряд обмежив продаж продуктів харчування на ринках.

У нещодавніх непідтверджених повідомленнях південнокорейських ЗМІ йдеться про те, що деякі північнокорейці померли від голоду. Але більшість експертів не бачать ознак масової смертності чи голоду у Північній Кореї.

Деталі

Під час зустрічі на найвищому рівні правлячої Робочої партії високопосадовці розглянули торішню роботу над державними цілями щодо здійснення «сільської революції в нову епоху», повідомило офіційне Центральне інформаційне агентство Кореї.

У повідомленні йшлося про те, що на пленумі ЦК партії було визначено «невідкладні, важливі» завдання з питань сільського господарства та «невідкладні завдання, що виникають на сучасному етапі розвитку народного господарства».

KCNA не повідомило, чи говорив Кім під час зустрічі і як довго вона тривала. Також були присутні високопосадовці, такі як прем'єр-міністр кабінету міністрів Кім Ток Хун і Чо Ен Вон, один із найближчих помічників Кіма, який займається організаційними справами Центрального комітету.

Пленарні засідання є ключовими майданчиками для ухвалення рішень Робочою партією. В останні роки Кім проводив пленарні засідання два-чотири рази на рік, щоб сформулювати основні напрямки політики.

Вперше партія скликала пленарне засідання лише для обговорення питань сільського господарства. У звіті, опублікованому в понеділок, не уточнюється порядок денний, але Політбюро партії раніше цього місяця заявило, що «необхідний поворотний момент, щоб динамічно просувати радикальні зміни у розвитку сільського господарства».

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Міністр фінансів США Єллен прибула в Україну

     • 1201594 переглядiв

    Київ може сколихнути землетрус магнітудою до 7 балів - сейсмолог

     • 9987476 переглядiв

    Сотні людей провели ніч на дорогах Хорватії через снігову бурю

     • 929036 переглядiв

    Глава "Укрзалізниці" йде у відставку

     • 1124179 переглядiв