ukenru
pivnichna-koreya-poperedila-pro-zhorstku-reaktsiyu-na-chergovi-viyskovi-navchannya-ssha-ta-pivdennoyi-koreyi

Північна Корея попередила про "жорстку реакцію" на чергові військові навчання США та Південної Кореї

 • 557537 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Північна Корея в п'ятницю пригрозила "безпрецедентно жорсткою реакцією" на майбутні спільні військові навчання США та Південної Кореї, назвавши їх "підготовкою до війни". Про це УНН інформує з посиланням на Reuters.

Деталі

Попередження було зроблено напередодні навчань наступного тижня, під час яких два союзники обговорять реакцію на застосування Пхеньяном ядерної зброї.

Північна Корея давно засуджує спільні військові навчання США та Південної Кореї, називаючи їх репетицією вторгнення.

"Ми розцінює заплановані на цей рік навчання з повними побоюваннями та обґрунтовано... як підготовку до агресивної війни", - йдеться у заяві, поширеній державними ЗМІ, спікером північнокорейського зовнішньополітичного відомства.

"Якщо Вашингтон і Сеул продовжать навчання, вони зіткнуться з безпрецедентно наполегливою та сильною протидією", - йдеться у заяві.

Додамо

За президента Юн Сук Йоля Південна Корея посилила військові навчання зі Сполученими Штатами, які були скорочені під час пандемії Covid.

Пхеньян неодноразово заявляв, що не зацікавлений у подальших переговорах, а лідер Північної Кореї Кім Чен Ин недавно закликав до "експоненційного" збільшення ядерного арсеналу своєї країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу