pivdenna-koreia-rozghliadaie-mozhlyvist-vidnovlennia-postiv-okhorony-v-demilitaryzovanii-zoni-cherez-viiskovi-dii-pivnichnoi-korei

Південна Корея розглядає можливість відновлення постів охорони в демілітаризованій зоні через військові дії Північної Кореї

 • 27125 переглядiв

Південна Корея розглядає можливість відновлення роззброєного вартового поста у відповідь на військові дії Північної Кореї в демілітаризованій зоні. Вартовий пост у Кесоні є збереженим культурним об'єктом серед інших, раніше зруйнованих.

Південнокорейські військові розглядають можливість відновлення поста охорони в демілітаризованій зоні, яка розділяє дві Кореї. Про це пише Yonhap, передає УНН.

Деталі

Південна та Північна Корея знищили по 10 охоронних постів у демілітаризованій зоні після міжкорейської військової угоди 2018 року про зменшення напруги, залишивши по одному недоторканим, але беззбройним, враховуючи їхню історичну цінність.

Згідно з угодою, охоронний пост у Косоні, приблизно за 155 кілометрів на північний схід від Сеула, був збережений як об’єкт культурної спадщини. Відомо, що, окрім знесених, Північ і Південь мають 150 і 50 охоронних постів у ДМЗ відповідно.

Раніше КНДР поновила свої пункти охорони вздовж спільного кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР вважає передчасним оголошувати про завершення Корейської війни

"Порівняно з 10 іншими зруйнованими постами охорони, пост у Косоні відносно легко відновити, оскільки об'єкт все ще залишається недоторканим. На додаток, об'єкт розташований у стратегічно важливому регіоні

заявив військовий чиновник.

Згідно з джерелами, південнокорейська сторона також готує обладнання для тимчасових постів спостереження та зброю у відповідь на передислокацію Північною Кореєю військових та озброєння до демілітаризованої зони.

Лілія Подоляк

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Саудівська Аравія прийме Всесвітню виставку «Експо-2030»

     • 26675 переглядiв