ukenru
pislya-russkogo-korablya-ukrayintsyam-dozvolili-cherez-diyu-vibrati-nastupnu-voyennu-marku

Після "русского корабля": українцям дозволили через "Дію" вибрати наступну воєнну марку

 • 146748 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Українці можуть долучитися до опитування в застосунку "Дія" і вибрати нову воєнну марку країни, інформує УНН з посиланням на повідомлення цього сервісу державних послуг.

Цитата

"Усі ви бачили, який успіх мала марка з «рускім корабльом». Можливо, хтось із вас навіть стояв у черзі за нею. Тепер кожен із вас може вплинути на те, яку марку Укрпошта випустить наступною", - вказали у сервісі.

Як долучитися до опитування

  • зайдіть у застосунок
  • натисніть Послуги - Опитування
  • виберіть 1 з 5 варіантів.

Дизайн першої марки обирали 8 тисяч людей. Зараз в опитуванні можуть взяти участь понад 17 мільйонів користувачів мобільного застосунку "Дія".

Опитування триватиме всього 7 днів - до 21 травня. Результати оголосять22 травня.

Послугу створено спільно з Укрпоштою.

Доповнення

В Україні 12 квітня випустили поштову марку "Русскій воєнний корабль, іді нах*й!".

Автором фрази: “Рускій воєнний корабль, іді на х*й” став прикордонник Роман Грибов. Коли 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, крейсер "Москва" і патрульний корабель “Васілій Биков” під час битви за острів Зміїний вимагали від українських прикордонників і військових здатися у полон.

Під час закликів окупанти називали себе "русскім воєнним корабльом" і погрожували завдати по Зміїному "ракетно-бомбового удару". На що українські захисники надали достойну відповідь, яка стала символом українського спротиву у війні з росією.

Автор легендарної фрази Роман Грибов повернувся з полону 29 березня.

Українські Національні Новини

Суспільство