pislya-rozpadu-srsr-skripal-ne-khotiv-sluzhiti-novomu-uryadu-rosiyi-zmi

Після розпаду СРСР Скрипаль не хотів служити "новому уряду" Росії – ЗМІ

 • 8422 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль, якого цією весною отруїли у британському Солсбері, був дуже розчарований розпадом Радянського Союзу та не хотів служити "новому уряду" Росії. Про це Скрипаль розповів торік у інтерв’ю редактору BBC Марку Урбану, який працював над книгою про шпигунів після "холодної війни", повідомляє УНН з посиланням на The New York Times.

У 1992 році Сергій Скрипаль намагався вручити прохання про відставку своєму керівництву, через те що не хотів служити "новому уряду" Росії.

Крім того, він повідомив, що живе у Британії дуже скромно, оскільки боїться привернути до себе увагу та боїться президента РФ Володимира Путіна.

Сергій Скрипаль також розповів, що військово-морський офіцер, який працював у російській військовій розвідці разом з ним, який, як він, передавав інформацію західним спецслужбам, був виявлений мертвим у 2004 році, скоріше за все його задушили у військовому госпіталі після допиту російських спецслужб.

Офіційне поясненням смерті стало самогубство, але кілька його пальців були відрізані, додав Скрипаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скрипаль працював на розвідки чотирьох країн – ЗМІ

Нагадуємо, що британські спецслужби виявили третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів.

Як повідомляв УНН, 4 березня екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості з отруєнням невідомою речовиною на лавці в торговому центрі в британському місті Солсбері. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Скрипаля та його дочку отруїли нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєння Скрипалів в Солсбері: Bellingcat обіцяє назвати напарника Чепіги

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    У Харкові пролунала серія вибухів - ЗМІ

     • 86832 переглядiв

    Новини по темі

    В Одеській області у п’ятьох людей запідозрили "сибірку"

     • 25292 переглядiв

    МОЗ удруге звільнило Амосову з посади ректора

     • 10938 переглядiв