ukenru
pislya-pobudovi-pivnichnogo-potoku-rf-organizuye-seriyu-provokatsiy-klimkin

Після побудови "Північного потоку-2" РФ організує серію провокацій – Клімкін

 • 9477 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Якщо "Північний потік -2" буде побудований, Росія організує серію провокацій, щоб припинити остаточно транзит через Україну. Про це під час підсумкової прес-конференції у Києві заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент УНН.

"По-перше, якщо "Північний потік" буде побудований, Росія зорганізує серію провокацій, і не тільки газових війн, для того, щоб припинити остаточно транзит через ГТС України", - наголосив він.

За словами міністра, під час тристоронніх газових переговорів у Брюсселі Україна буде наполягати на тому, що українська ГТС має працювати на основі європейських правил. Водночас, підкреслив він, німецька позиція полягає в тому, що "Північний потік" має бути вилучений з європейських правил.

"Якщо європейські правила розповсюдити на "Північний потік", то "Газпрому" європейські правила невигідні. Вони взагалі неможливі. Це буде тотальна маніпуляція, тому, або у нас всюди працюють європейські правила, або ми створюємо сірі і чорні зони, бо Росія буде безпеково захищати свою інфраструктуру і намагатися маніпулювати з тарифами і правилами, саджаючи Європу на цю газову голку", - заявив Клімкін.

Він також наголосив: "Я абсолютно впевнений, що якщо буде побудований цей "Північний потік", то, шляхом серії провокацій, Росія буде намагатися "вибити" нашу ГТС, а потім створювати системні безпекові провокації"

Нагадаємо, 4 вересня 2015 року у Владивостоці, в рамках Східного економічного форуму, Голова Правління ПАТ "Газпром" Олексій Міллер, Голова Правління BASF SE Курт Бок, член Правління E.ON SE Клаус Шефер, заступник генерального директора ENGIE П'єр Шарейр, Голова Правління OMV AG Райнер Зеле, Головний керуючий директор Royal Dutch Shell Бен ван Берден підписали Угоду акціонерів для створення газопровідної системи "Північний потік-2" для збільшення поставок природного газу в Європейський союз.

Як повідомляв УНН, голова німецької партії Християнсько-демократичний союз Аннегрет Крамп-Карренбауер засудила поведінку посла США Річарда Гренелла, який розіслав листи з попередженнями про санкції за участь в проекті "Північний потік-2".

Українські Національні Новини

Політика