ukenru
pislya-brexit-britaniya-zmozhe-rozshiryuvati-vlasni-sanktsiyi-proti-rf-posol

Після Brexit Британія зможе розширювати власні санкції проти РФ - посол

 • 11744 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Після виходу з Європейського Союзу Велика Британія збереже існуючі санкції проти РФ і зможе їх розширювати. Про це у вівторок на нараді послів заявила посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко, передає корреспондент УНН.

"Після виходу з ЄС санкції для Британії не будуть діяти, тому вона розробила своє санкційне законодавство. Воно готове і вже внесене в парламент, але воно буде ухвалюватись в момент після виходу з ЄС", - сказала посол.

Позитив цього законодавства в його простоті, зазначила вона.

"Британці заклали дуже просту логіку: інкорпорувати під санкційний режим всі ті санкції, які діють у рамках міжнародних організацій, членом яких була Велика Британія, і на рівні ООН, і на рівні ЄС. Будуть інкорпоровані і санкції, що хвилюють нас, тобто проти РФ. Все те, що діяло в рамках ЄС, увійде до законодавства Великої Британії. Ще один позитивний момент – те, що Британія передбачила для себе можливість доповнювати списки як фізичних осіб, так і юридичних", - заявила Галібаренко.

Вона додала, що наприкінці минулого року урядом Сполученого Королівства була внесена поправка, аналогічна "акту Магнітського", яка дозволяє країні мати окремі санкційні списки щодо тих осіб, що були причетні до порушень прав людини.

Нагадаємо, Велика Британія закликала ЄС забезпечити виконання пакету санкцій проти РФ, враховуючи долю Криму.

Українські Національні Новини

Політика