ukenru
pidzemniy-perekhid-na-khreschatiku-za-15-mln-grn-ne-mozhut-doremontuvati-vzhe-5-rokiv-pospil

Підземний перехід на Хрещатику за 15 млн грн не можуть доремонтувати вже 5 років поспіль

 • 25652 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. У Київавтодорі розповіли, що в підземному переході біля ЦУМу в Києві буде привабливий дизайн, розмістять банкомати та об’єкти комунальної інфраструктури. Та за 5 років ремонту його й досі не відкрили. І навіть зараз про строки запуску говорять без конкретики - "після прийняття в експлуатацію". Про це йдеться у відповіді відомства на інформаційний запит УНН.

“Реконструкція підземного пішохідного переходу на примиканні вулиці Богдана Хмельницького до вулиці Хрещатик з влаштуванням додаткового входу до Центрального універмагу здійснюється в рамках реалізації інвестиційного договору від 30 жовтня 2015 року…

На сьогодні сторонами Договору розпочато процедуру прийняття в експлуатацію об’єкта інвестування та отримання всіх необхідних документів про відповідність закінченого будівництвом об’єкта проектній документації та підтвердження його готовності до експлуатації… Відповідно до Розділу 3 Договору орієнтовна вартість реконструкції об’єкта інвестування складає 14 млн 850 тис. 587 грн 39 коп., в тому числі ПДВ 2 млн 475 тис. 97 грн 89 коп., що включає в себе вартість будівельно-монтажних робіт, устаткування та обладнання”, - йдеться у відповіді на запит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше половини будинків в Києві будуються без документів або оформленої землі

Зазначається, що при цьому умовами договору передбачено, що вартість реконструкції підземного переходу може змінюватись відповідно до затвердженої проектної документації та фактичних витрат інвестора на реалізацію інвестиційного проекту.

“Відкриття підземного переходу очікується після прийняття в експлуатацію, отримання всіх необхідних документів про відповідність закінченого будівництвом об’єкта проектній документації та підтвердження його готовності до експлуатації… З метою забезпечення безпеки руху пішоходів умовами Договору передбачено функціонування об’єкту інвестування саме в якості підземного переходу. Додатково буде створено привабливий для туристів дизайн, розміщено банкомати, платіжні термінали та об’єкти комунальної інфраструктури”, - вказано у відповіді на запит.

Нагадаємо, у грудні 2019 року "Київавтодор" закликав КМДА відкрити підземний перехід біля ЦУМу.

Також нагадаємо, попри "інвестиційні" обіцянки мера, основним інвестором Києва є хіба що місцевий бюджет.

Українські Національні Новини

Суспільство