pidtrymka-ukrainy-ekzystentsiinoi-vazhlyvosti-dlia-yevropy-sholts

Підтримка України "екзистенційної важливості" для Європи - Шольц

 • 26680 переглядiв

Канцлер Олаф Шольц заявив, що підтримка продовжуватиметься, попри бюджетну кризу в Німеччині

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив у вівторок, що військова та фінансова підтримка України має "екзистенційну важливість" для Європи, захищаючи зобов'язання щодо витрат на оборону, на тлі того, як Берлін стикається з внутрішньою бюджетною кризою, пише УНН з посиланням на AFP.

Шольц сказав, що Німеччина була однією з тих, хто найбільше підтримав Україну, разом із Сполученими Штатами, постачаючи Києву зброю для боротьби з російськими загарбницькими силами.

Ми продовжуватимемо надавати цю підтримку стільки, скільки це буде необхідно. (...) Ця підтримка має екзистенційну важливість. Для України... але також і для нас у Європі. (...) Ніхто з нас не хоче уявити, які ще серйозніші наслідки це мало б для нас, якби путін виграв цю війну

- сказав Шольц у своїй промові в парламенті.

Деталі

Канцлер ФРН звернувся до парламентарів після шокуючого рішення конституційного суду на початку цього місяця, яке пробило величезну діру в планах витрат уряду.

"Ми ні в якому разі не повинні послаблювати нашу підтримку України та подолання енергетичної кризи, - сказав Шольц. - Це не було б відповідально, це поставило б під загрозу наше майбутнє".

Доповнення

Конституційний суд Німеччини заявив, що уряд порушив конституційне правило про борг, яке обмежує нові запозичення до 0,35 відсотка валового внутрішнього продукту.

Рішення змусило уряд з усіх сил намагатися ухвалити новий бюджет до кінця року та підтримати вкрай необхідні інвестиції в декарбонізацію та модернізацію збройних сил.

Щоб подолати кризу, уряд планує призупинити дію конституційної норми про борг четвертий рік поспіль.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Підтримка України "екзистенційної важливості" для Європи - Шольц

     • 26680 переглядiв

    Зеленський підписав закон про Держбюджет-2024

     • 26903 переглядiв