pidpali-rosiyskikh-viyskkomativ-vprodovzh-dobi-sche-sim-novikh-vipadkiv-zokrema-u-moskvi

Підпали російських військкоматів: впродовж доби ще дев'ять нових випадків, зокрема у москві

 • 423808 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. У росії тривають підпали військкоматів. Telegram-канали повідомляють ще про дев'ять нових випадків у семи містах: москві, знахідці, сестрорецьку, ставрополі, майкопі та ішимбаї, а військкомат у подільську намагалися підпалити навіть двічі на день, пердає УНН

Деталі

У москві жінка намагалася підпалити військкомат у кузьмінках. Жінка кинула "коктейль Молотова" у двері комісаріату. Пожежу вдалося швидко загасити до приїзду пожежників, саму жінку впіймали на місці співробітники росгвардії.

Згодом біля бутирського військкомату з "коктейлями Молотова" було затримано пенсіонера. 70-річний чоловік розмовляти з поліцейськими, що затримали його, відмовився.

Підпалити військкомати намагались у находці, сестрорецьку, ставрополі, майкопі та ішимбаї. Практично всі затримані жінки.

Так, наприклад, за спробу підпалу будівлі військового комісаріату в ішимбаї було затримано 18-річну продавчиню магазину «Дитячий світ». Вона прийшла до військкомату, розлила біля дверей горючу рідину та підпалила її. Дівчина встигла втекти з місця злочину, але незабаром була затримана.

Ще одну 21-річну дівчину затримали за спробу підпалу військового комісаріату в адигеї.

21-річна вікторія м. прийшла до військкомату у майкопі увечері 31 липня. З собою мала 4 "коктейлі Молотова" і пакет із двома пляшками для розпалювання. Проте, довести свій намір до кінця Вікторія не змогла: її затримали співробітники поліції.

У сестрорецьку ж затримали 53-річну Наталю К. Вона увійшла до будівлі військкомату з трьома "коктейлями Молотова" та повідомила, що планує спалити все довкола. Її вивели надвір і там затримали.

Також було затримано і палію військкомату в ставрополі.

У находці ж палієм виявився чоловік. У ніч на 2 серпня кинув дві пляшки із запалювальною сумішшю у вікно військкомату і втік. Нині його шукають.

Майже всі затримані стали жертвами телефонних шахраїв. Вони були переконані, що своїми діями допомагають ловити злочинців.

Військкомат у подільську намагалися підпалити двічі на день різні люди. Перший раз вийшла осічка, але через годину будівля все ж таки трохи загорілася.

Спочатку військовий комісаріат намагався підпалити 22-річний співробітник «Смачно та крапка». Шахраї переконали його перевести їм 35 тисяч карбованців, а потім підпалити будівлю. Щоб виконати завдання, хлопець купив кілька флаконів рідини для зняття лаку, змішав їх в одній пляшці і кинув у двері центрального входу. Пожежі не сталося, хлопця скрутили на місці.

У військкомату виставили охорону і за годину біля входу почали кружляти два пенсіонери. Якоїсь миті один із чоловіків дістав пляшку і також кинув її у двері центрального входу. На цей раз виникла невелика пожежа. Пенсіонерів скрутили співробітники поліції, які чергували біля будівлі. Пізніше пенсіонер розповів слідчим, що в апреді шахраї переконали перевести їм 250 тисяч карбованців, а нещодавно сказали, що у «військкоматі» крадуть гроші, щоб цьому перешкодити, треба його підпалити.

Цікаво, що військкомат у подільську переживає вже третій "замах". Його намагалися підпалити й у грудні 2022 року.

Доповнення

Напередодні УНН писав про 11 випадків підпалу військкоматів в різних географічних точках рф, зокрема в тимчасово окупованому Криму. Пізніше в мережі поширилось відео ще одного підпалу - в бурятії

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У небі над Україною вночі знищили 23 "шахеди"

     • 227923 переглядiв

    росіяни з артилерії обстріляли дві громади Миколаївщини

     • 214376 переглядiв