ukenru
pidozryuvani-u-pobitti-aviakonstruktora-antonova-politseyskikh-ne-vidstoroneno-vid-roboti

Підозрювані у побитті авіаконструктора “Антонова” поліцейські не відсторонені від роботи

 • 20712 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Поліцейські, які звинувачуються у побитті 81-річного авіаконструктора заводу "Антонов" Віктора Ковальського, продовжують працювати. Про це повідомив директор територіального управління Державного бюро розслідування (ДБР) у Києві Руслан Марчук нашому кореспонденту УНН.

“За ініціативи ДБР на час досудового розслідування поліцейських не відсторонено від роботи. Чи була така ініціатива з боку поліції нам не відомо”, - розповів Марчук.

Наразі, триває досудове розслідування, ДБР перевіряє причетність поліцейських до побиття авіаконструктора "Антонова".

Нагадаємо, інцидент трапився 26 грудня 2018 року в місті Києві біля станції метро "Шулявська". За оприлюдненою у ЗМІ інформацією, працівники патрульної поліції із застосуванням сили намагались затримати 81-річного авіаконструктора.

За словами самого Ковальського, поліція прийняла його за валютного шахрая.

За даним фактом слідчими територіального управління ДБР у місті Києві внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Проводяться необхідні першочергові слідчі дії. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП