pidgotovka-do-vidklyuchen-svitla-lyashko-zaklikav-kerivnikiv-likaren-pidklyuchiti-dizel-generatori-do-merezhi

Підготовка до відключень світла: Ляшко закликав керівників лікарень підключити дизель-генератори до мережі

 • 28906 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко закликав керівників закладів охорони здоров’я, де ще не підключені дизель-генератори великої потужності до мережі, зробити це. Про це він сказав в інтерв’ю медичному експерту ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Ми розуміємо, як працювати закладу охорони здоров’я при масових відключеннях світла. Водночас система забезпечена альтернативними джерелами електропостачання», - сказав Ляшко.

Деталі

За його словами, люди відмовляються від генераторів великої потужності, які були затребувані на початках, й просять маленькі генератори.

«... люди відмовляються від генераторів великої потужності, які були затребувані на початках, й просять маленькі генератори, щоб коли відбувалося відключення світла, вмикати вже маленькі відділення для того, щоб витрачати менше дизелю чи бензину», - розповів Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генератори, сонячні панелі та акумулятори: триває підготовка лікарень до можливих блекаутів – МОЗ

Окрім того, він заявив, що не у всіх лікарнях підключені дизель-генератори великої потужності та закликав якомога швидше зробити, адже при відключені світла вони не увімкнуються автоматично.

«Що мене лякає? Я вчергове написав листи головам обласних державних адміністрацій певних про те, що в мене є інформація, що дизель-генератори великої потужності, які ми подали не у всіх лікарнях підключені й не увімкнуються автоматично при відключенні світла. Тому наголошую тим, хто нас дивиться, тим в кого це є, що це можна швидко зробити, це вже саме час зробити. Ще є можливість підключити, щоб вони автоматично включалися. Якщо ми виявимо випадки, коли буде відключення світла, а дизель-генератори просто стоять без підключення до розводки мережі, то це буде досить плачевно для керівника цього закладу», - заявив Ляшко.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Завтра в Україні не планують відключати світло

     • 36785 переглядiв

    Від Іспанії буде додаткова ППО – Зеленський

     • 64846 переглядiв

    Україна та Португалія підписали угоду про безпеку

     • 62199 переглядiв

    Новини по темі

    В Україні збільшуються можливості ППО — Зеленський

     • 28511 переглядiв

    Ракетний удар по Селидовому: рятувальні роботи завершено

     • 23729 переглядiв