ukenru
pidgotovka-do-podalshogo-nastupu-britanska-rozvidka-poyasnila-navischo-rosiyi-bakhmut

Підготовка до подальшого наступу: британська розвідка пояснила, навіщо росії Бахмут

 • 894974 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Російські війська хочуть захопити Бахмут Донецької області, щоб потім перейти до наступу на Краматорськ і Слов’янськ. Про це повідомила розвідка Міноборони Великої Британії, інформує УНН.

Цитата

"росія, ймовірно, розглядає захоплення Бахмута як підготовку до наступу на Краматорськ і Слов’янськ, які є найбільшими населеними пунктами Донецької області, підконтрольними Україні", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, за останні три дні російські війська здійснили тактичне просування до центру Бахмута. Підрозділи 2-го армійського корпусу, проросійського ополчення Луганської області, ймовірно, просунулися до сіл Опитне та Іванград на південь від міста.

Британські розвідники повідомили, що з початку липня росія захопила лише кілька населених пунктів. Однак, за їхніми даними, сили, які очолює приватна військова компанія "Вагнер", досягли певних локальних успіхів на Донбасі і, ймовірно, беруть активну участь у бойових діях у Бахмуті.

Цитата

"росія продовжує проводити наступальні операції у центральній частині Донбасу і дуже повільно просувається вперед. Але її плани підриває тиск України на північний і південний фланги, а також брак боєприпасів і живої сили", – додали у розвідці.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 14 October 2022

Find out more about the UK government's response: https://t.co/ZWBawudl8j

#StandWithUkraine  pic.twitter.com/nHC771PHQo

— Ministry of Defence  (@DefenceHQ) October 14, 2022

Нагадаємо

У серпні заступник командувача військ оперативного командування "Північ", генерал Дмитро Красильников повідомив, що захоплення Бахмута поставить під загрозу Краматорськ, Слов'янськ і весь донецький напрямок.

Українські Національні Новини

Війна