"Цей продукт не є кефіром - він є молочнокислим продуктом, але кефіром не є, тому що для кефіру обов'язкова наявність не тільки молочнокислих бактерій, але і кефірних дріжджів, інакше він перестає бути кефіром і стає просто йогуртом", - зазначив експерт.
За його словами, в той же час, йогурт, представлений в торгових мережах України, як правило натуральний - фальсифікат цього продукту експерти "ТЕСТу" не знаходили жодного разу.
При цьому він уточнив, що найчастіше в країні фальсифікують вершкове масло і згущене молоко, оскільки в їх склад входять дорогі молочні жири - для здешевлення продукції виробники воліють замінювати їх дешевшими рослинними жирами.
Нагадаємо, в 2018 році Україна імпортувала 220 тис. тонн пальмової олії, що майже на 50 тис. т більше, ніж в попередньому 2017 році.