ukenru
pid-chas-demonstratsiyi-u-frantsiyi-zatrimali-ponad-20-zhovtikh-zhiletiv

Під час демонстрації у Франції затримали понад 20 "жовтих жилетів"

 • 12566 переглядiв

КИЇВ. 2 лютий. УНН. Під час демонстрації "жовтих жилетів" в місті Монпельє на півдні Франції в суботу, 1 лютого, затримали 21 особу. В акції взяли участь близько 1600 осіб. Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP і DW.

Повідомляється, що серед протестувальників були також жителі Тулузи, Ліона, Парижа. Через що почалися заворушення, в ході яких постраждали чотири співробітники поліції, співробітники сил безпеки застосували сльозогінний газ і водомети.

У самому Парижі 1 лютого вийшли на вулиці тисячі французів, які виступають проти пенсійної реформи, підготовленої президентом країни Емманюелем Макрона. Демонстранти несли транспарант з написом "Макрон, відклич свій проект, спаси і підніми наші пенсії".

Багато учасників цієї демонстрації, організаторами якої виступили відразу кілька профспілок, також наділи жовті жилети, що стали символом протестів проти політики президента Макрона.

У зв'язку з пенсійною реформою у Франції в даний момент відбувається найтриваліший в історії країни страйк залізничників. Очікується, що 6 лютого до страйку приєднаються вчителі та лікарняний персонал. До цього їх закликали профспілки.

За допомогою пенсійної реформи Макрон планує замінити існуючі у Франції сьогодні 42 пенсійні системи універсальним принципом нарахування пунктів. При цьому повинні бути скасовані привілеї для працівників окремих галузей. Особливо сильний протест викликає при цьому намір влади де-факто збільшити пенсійний вік з 62 до 64 років.

Нагадаємо, уряд Франції схвалив проєкт пенсійної реформи на тлі чергових протестів.

Українські Національні Новини

Новини Світу