ukenru
pershiy-sud-nad-okupantom-za-vbivstvo-tsivilnogo-v-ukrayini-prokuror-zayaviv-scho-dokazi-mozhut-dosliditi-za-2-zasidannya

Перший суд над окупантом за вбивство цивільного в Україні: прокурор заявив, що докази можуть дослідити за 2 засідання

 • 241072 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. У разі виділення достатнього часу суд може встигнути дослідити докази у справі російського військового Вадима Шишимаріна, якого обвинувачують у вбивстві мирного жителя Сумщини, за два засідання. Про це повідомив журналістам прокурор Офісу генерального прокурора Андрій Синюк, передає УНН.

Цитата

"Будуть досліджуватися протоколи проведення слідчих експериментів в ході яких очевидці показали, як саме відбувався даний злочин, також протоколи огляду транспортного засобу із якого здійснювалася стрільба обвинуваченим Шишимаріним, буде досліджена зброя з якої здійснювалися ці постріли, а також висновки судово-медичної експертизи щодо причин смерті, висновків судово-балістичної експертизи щодо зброї з якої здійснювалися постріли, а також інші докази. Ймовірно якщо буде виділено достатньо часу, то можливо за два засідання ми встигнемо дослідити всі ці докази", - розповів Синюк.

Деталі

Він зазначив, що один із військовослужбовців росії ймовірно завтра надасть свідчення в якості свідка обвинувачення.

Так, слідство має речові докази, серед яких телефон потерпілого з якого він розмовляв під час його вбивства та п'ять автоматів, які використовували п'ять військовослужбовців російської федерації в той час коли вони рухалися 28 лютого 2022 року в автомобілі в якому в цей час перебував Шишимарін та було здійснено постріл.

Доповнення

Солом'янський районний суд Києва відклав до 19 травня судове засідання у справі російського військового Вадима Шишимаріна.

Шишмарін, якому інкримінують вбивство мирного жителя Сумщини, після оголошення обвинувального акта у справі визнав себе винним та не відмовився давати показання.

Додамо

Генпрокурор Ірина Венедіктова повідомляла, що перший російський окупант постане перед судом за вбивство цивільного на Сумщині.

Слідство встановило, що 21-річний військовий 28 лютого 2022 року вбив беззбройного мешканця смт Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП