pershiy-publichniy-vistup-pislya-zakolotu-prigozhin-pokazavsya-na-video-z-vitannyam-vagnerivtsiv-yaki-poyikhali-u-bilorus

Перший публічний виступ після "заколоту": пригожин показався на відео з вітанням "вагнерівців", які поїхали у білорусь

 • 404119 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. У російських телеграм-каналах опубліковано відео з власников пвк "вагнер" євгенієм пригожиним, де він вітає найманців із «приїздом на білоруську землю» та коментує війну в Україні, передає УНН.

Деталі

Відео, як дослідив CNN, було розміщено у провагнерівських Telegram-каналах, а потім пригожин поділився ним у своєму акаунті.

Як зауважує CNN, це вперше, коли пригожин з'являється на публіці після того, як минулого місяця очолив "заколот" у рф.

При цьому моніторингова група "Беларускі Гаюн" зазначає, що "все вказує на те, що це відео було зроблено вчора, 18 липня". За інформацією групи, літак пригожина прилетів до мачулищ об 11:05 18 липня і відлетів о 00:15 19 липня.

Як вказано, на відео присутній і творець «вагнера» дмитро уткін.

"Судячи з відео, воно було записане пізно ввечері в районі 23-ї години. євгеній пригожин цілком міг бути в цей час у наметовому таборі пвк «вагнер» у селі ціль, куди і прибувають колони найманців, а після свого виступу перед ними він повернувся до мачулищ і полетів до рф", - вказує "Беларускі Гаюн" у Telegram.

Раніше в середу глава британської розвідки повідомив CNN, що пригожин живий і на волі, і заявив, що російський президент володимир путін не мав іншого вибору, окрім як досягти угоди з лідером "вагнера", щоб покласти край нетривалому "повстанню".

Нагадаємо

У білорусь заїхало вже 6 колон "вагнерівців".

Власник пвк "вагнер" євгеній пригожин погодився виїхати з росії, у результаті угоди, що розпочату через заколот кримінальну справу щодо нього закриють, а сам він "піде в білорусь". Про угоду оголосили після переговорів пригожина і білоруського правителя олександра лукашенка. Сам пригожин після дня "походу на москву" відмовився від таких планів, заявивши, що "розгортає колони".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    російським окупантам знову прилетіло у Мелітополі - мер

     • 229212 переглядiв