pershi-30-ukrainskykh-komand-predstavyly-innovatsii-dlia-humanitarnoho-rozminuvannia

Перші 30 українських команд представили інновації для гуманітарного розмінування

 • 23718 переглядiв

Близько 30 українських команд розробників представили свої пристрої та ідеї для участі в акселераційній програмі, спрямованій на інноваційні рішення з гуманітарного розмінування

Близько 30 з команд, що претендують на участь в програмі підтримки інновацій у гуманітарному розмінуванні, представили свої розробки та ідеї, повідомляють у Міністерстві економіки, пише УНН.

Близько півсотні команд українських розробників подали заявку на участь в акселераційній програмі підтримки інновацій у гуманітарному розмінуванні. Біля 30 з команд, що претендують на участь в програмі, представили свої розробки та ідеї

- повідомили в Мінекономіки.

Деталі

Перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко зазначила, що Україна планує впродовж 10 років повернути у використання 80% потенційно замінованих територій. Для цього планується стимулювати розвиток виробництва машин та обладнання в Україні.

Команди інноваторів представили експертам свої напрацювання за напрямами "Техніка для розмінування", "Комплексні рішення", "IT-рішення", "Обстеження". Команди, чиї проекти будуть визнані експертами найбільш перспективними, чекає чотиримісячна акселераційна програма. Весною наступного року планується протестувати вже готові чи удосконалені продукти на полігонах та в реальних умовах.

У Мінекономіки нагадують, що учасники програми матимуть змогу скласти індивідуальну дорожню карту у супроводі менторів та експертів, отримати підтримку при розробці бізнес-моделі та плану розвитку бізнесу від ідеї чи прототипу до сертифікованого виробу чи технології.

Нагадаємо

27 листопада по 3 грудня підрозділи з розмінування Державної спеціальної служби транспорту виявили, вилучили та знешкодили 828 вибухонебезпечних предметів.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі