perezasnuvaty-bez-rf-kuleba-rozpoviv-yak-vriatuvaty-obsie

Перезаснувати без рф: Кулеба розповів, як врятувати ОБСЄ

 • 26278 переглядiв

Глава МЗС України вважає, що для того, щоб дійсно врятувати ОБСЄ потрібно перезаснувати ОБСЄ без росії, або знайти шлях виключити рф з ОБСЄ.

Для того, щоб дійсно врятувати ОБСЄ від повного колапсу та розвалу потрібно перезаснувати її без росії, або знайти шлях виключити рф з організації. Таку думку висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба журналістам в штаб-квартирі НАТО, передає кореспондент УНН.

Що стосується рішення про запрошення лаврова, то є група країн, держав-учасниць ОБСЄ, які вважають, що на цей крок варто було піти для того, щоб врятувати ОБСЄ від повного колапсу та розвалу. У зв’язку з тим, що потрібно ухвалити рішення про бюджет, про головування й про перепризначення керівників організацій Генерального секретаря та керівників інституцій 

- сказав Кулеба.

Він вважає, що для того, щоб дійсно врятувати ОБСЄ потрібно перезаснувати ОБСЄ без росії, або знайти шлях виключити рф з ОБСЄ.

"Я вважаю й моя позиція відома добре, що якщо ми дійсно хочемо врятувати ОБСЄ, то ми маємо або перезаснувати ОБСЄ без росії, або знайти шлях виключити росію з ОБСЄ", - зазначив Кулеба.

Окрім того, він сказав пару слів на захист Македонії, яка цього року головує в ОБСЄ.

"Що стосується македонського головування, то я хочу сказати пару слів на захист. Весь рік Північна Македонія принципово й послідовно підтримувала Україну", - додав Кулеба.

Доповнення

Спершу Україна заявила, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба бойкотуватиме міністерське засідання ОБСЄ через рішення допустити на нього голову мзс рф сергія лаврова

Згодом стало відомо, що міністри закордонних справ країн Балтії також не братимуть участі у зустрічі Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, на якій буде присутній міністр закордонних справ росії сергій лавров.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Перезаснувати без рф: Кулеба розповів, як врятувати ОБСЄ

     • 26278 переглядiв

    НБУ ввів в обіг пам'ятну монету "Українська мова" з нейзильберу

     • 27065 переглядiв

    У московському ТЦ обвалилася стеля, постраждала одна людина

     • 23494 переглядiв