pereselentsi-z-invalidnistiu-otrymaiut-zatrymku-vyplat-z-bereznia-navit-yakshcho-zaiavu-obrobliat-u-travni-minreinhehratsii

Переселенці з інвалідністю отримають затримку виплат з березня, навіть якщо заяву оброблять у травні - Мінреінгеграції

 • 25345 переглядiв

ВПО з інвалідністю отримають свої виплати заднім числом, починаючи з березня, навіть якщо їхні заяви будуть розглянуті в травні.

Особи з інвалідністю з-поміж внутрішньо переміщених осіб (ВПО) отримають свої виплати з березня, навіть якщо заява буде оброблена у травні, повідомили у пресслужбі Мінреінгеграції, пише УНН.

Деталі

У відомстві вказали, що з 1 березня деяким категоріям ВПО, які отримували допомогу протягом року або двох, її було продовжено ще на 6 місяців. І близько 535 тис. внутрішніх переселенців отримали автоматичне продовження виплат ВПО.

"Проте під час автоматичного продовження виплат особам з інвалідністю з-поміж ВПО виникли технічні проблеми. Їх буде вирішено найближчим часом", - вказали у міністерстві.

У Мінреінтеграції вказали, що "особи з інвалідністю з-поміж ВПО отримають свої виплати з березня, навіть якщо заява буде оброблена у травні".

Як вказано, частина звернень щодо продовження виплат ще опрацьовується в управліннях соціального захисту. "У разі перепризначення допомоги по цих заявах отримувачам у квітні нарахують виплати відразу за 2 місяці", - вказали у Мінреінтеграції.

Мінсоцполітики повідомило, що не всі переселенці отримали виплати у березні: обіцяють їх у квітні за два місяці05.04.24, 10:00

Популярні

Новини по темі

В Чернівцях чоловік напідпитку підірвав гранату у квартирі

 • 22778 переглядiв