perenapravlennya-viyskovogo-pdfo-do-derzhbyudzhetu-rada-progolosuvala-zakonoproekt

Перенаправлення військового ПДФО до держбюджету: Рада проголосувала законопроект

 • 72849 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Законопроект №10037 щодо переспрямування так званого військового ПДФО з місцевих бюджетів у державний проголосовано Верховною Радою в цілому у повторному другому читанні, повідомили з депутатського корпусу у середу, пише УНН.

Цитата

"Парламент схвалив у повторному другому читанні законопроєкт №10037 (в цілому) щодо військового ПДФО та акцизу на дороги. "За" - 253 голосів", - написав нардеп Ярослав Железняк у Телеграм.

Деталі

Зі слів нардепа, "ціна питання" в цьому і наступному році для загального Бюджету від законопроекту №10037 "становить: 214,7 млрд грн - на військові видатки".

"З 1 жовтня по 31 грудня 2023 року "військове ПДФО" спрямовується до державного бюджету в пропорції 50% на 50%: ДСЗІ на дрони (13 млрд грн) і Міноборони на закупівлю артилерійських систем (13 млрд грн)", - вказав Железняк.

З його слів, з 1 січня і до 31 грудня року, у якому припинено чи скасовано воєнний стан, "військове ПДФО" розподіляється в таких пропорціях:

  • 45% - ДСЗІ на дрони (прогноз 43+ млрд грн)
  • 45% - Мінстратегпром для розгортання виробництва боєприпасів та зброї (43+ млрд грн)
  • 10% - розпорядникам сектору безпеки і оборони для автоматичного розподілу між військовими частинами пропорційно відповідно до сплаченого ПДФО (близько 10 млрд)

"З 1 січня також акциз (окрім місцевої частини 13,44%), який йшов у Дорожній фонд", - зазначив Железняк.

Нагадаємо

Верховна Рада 20 вересня ухвалила у першому читанні законопроект №10037, який пропонує переспрямувати ПДФО із зарплат військових з місцевих бюджетів у держбюджет.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Нардепу Дубінському вручили протокол про корупцію - ДБР

     • 46614 переглядiв