ukenru
peremozhets-konkursu-intersiti-stverdzhuye-scho-goduvav-dochirnyu-kompaniyu-zusillyami-odnogo-shtatnogo-pratsivnika

Переможець конкурсу "Інтерсіті" стверджує, що годував дочірню компанію зусиллями одного штатного працівника

 • 24822 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. В УЗ 14 травня відбувся аукціон на визначення майбутнього постачальника харчування для пасажирів "Інтерсіті" та "Інтерсіті +". Перемогу в конкурсі здобула маловідома компанія "Грінед", допускати яку до аукціону у конкурсній комісії УЗШК не було підстав. Щонайменше, тому що компанія так і не змогла підтвердити інформацію про нібито наявність у неї необхідного досвіду (надання послуг пробування протягом мінімум пів року), передає УНН.

По-перше, у своїй конкурсній документації, намагаючись довести досвід в сфері кейтерингу, "Грінед" надала УЗ довідку про те, що протягом пів року (з 01.10.19 по 31.03.20 рр..) нібито годувала співробітників підприємства "Подільські екологічні системи і технології". Останнє виявилося дочірнім самої "Грінед" через наявність спільного власника - "Компанія Європа Іст Медія Лімітед".

По-друге, період нібито надання компанією "Грінед" послуг харчування підпадає під дію карантинних заходів в Україні. Адже, з 12.03.2020 року КМУ заборонив роботу всіх підприємств в сфері надання послуг харчування та кейтерінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аукціон УЗ на їжу в "Інтерсіті": депутати в понеділок чекають пояснень від Криклія

Також, з 01.10.2019 по 24.01.2020 в "Грінед", крім директора Наталії Письменної, працювало тільки два співробітники. І ще чотири з'явилися тільки у січні поточного року - в період подачі документів на конкурс УЗШК.

Але все шість співробітників компанії (крім директора) з 01.03.2020 по 31.03.2020 р., згідно з поданою "Грінед" податковою декларацією, перебували в неоплачуваній відпустці. Отже, хто і як міг здійснювати послуги харчування для "Подільських екологічних систем і технологій", питання - відкрите.

Таким чином, компанія "Грінед", судячи з усього, ні тільки не має в своєму портфоліо необхідного досвіду обслуговування значної кількості осіб, але також, ймовірно, намагалася приховати цей факт, надаючи конкурсній комісії УЗШК непідтверджену інформацію.

Нагадаємо, що 14 травня відбувся аукціон з вибору підрядника, який повинен годувати мільйони пасажирів "Інтерсіті" та "Інтерсіті +".

Компанія "Грінед" запропонувала на аукціоні щомісячну винагороду УЗШК у 4 млн 25 тис. грн, що всього на 25 тис. грн більше, ніж у найближчого конкурента.

Нікому не відома фірма без досвіду і з офшорним корінням "обійшла" таких гігантів, як "Сокар", "Вог" і навіть "дочку" відомої австрійської компанії "До Енд Ко".

Окрім того, як з'ясував УНН, "Грінед" має зв'язок з переможцями тендерів аеропорту "Бориспіль", які проходили за часів роботи там В'ячеслава Горбатка. Зараз же ця персона працює вже в УЗШК і була навіть членом конкурсної комісії з вибору постачальника харчування.

Відзначимо, що на скандал вже відреагували в УЗ, пообіцявши детально перевірити сумнівного переможця.

Українські Національні Новини

Економіка