ukenru
pered-richnitseyu-aviakatastrofi-v-irani-u-mzs-proveli-vidvertu-rozmovu-z-rodichami-zagiblikh

Перед річницею авіакатастрофи в Ірані: у МЗС провели відверту розмову з родичами загиблих

 • 15625 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Українська сторона провела відверту розмову з канадійськими родичами загиблих під час катастрофи рейсу PS 752 в Ірані, що сталася 8 січня 2020 року, а також заявила про єдині цілі. Про це заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Відверта розмова з канадійськими родичами загиблих під час катастрофи рейсу PS 752 в Ірані, що сталася 8 січня 2020 року.
Маємо єдині цілі - відновити справедливість та притягнути усіх винних до відповідальності за цей жахливий злочин!" - написав заступник глави МЗС.

Єнін також наголосив, що з використанням усіх міжнародних майданчиків та медіа будемо нагадувати Ірану про його обов’язок:

- забезпечити об’єктивне та неупереджене технічне розслідування обставин катастрофи;
- притягнути до кримінальної відповідальності увесь ланцюжок чиновників та військовослужбовців, незалежно від їхніх посад;
- надати гарантії неповторення подібних інцидентів в майбутньому;
- забезпечити гідний рівень грошових компенсацій родичам загиблих незалежно від їхньої національності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа лайнера МАУ: Зеленський посмертно присвоїв звання Героїв України членам екіпажу літака

"Справедливості бути!!!" - резюмував він.

Нагадаємо, рейс PS752 "Тегеран-Київ" (літак Boeing 737-800) "Міжнародних авіаліній України" зазнав аварії невдовзі після вильоту з аеропорту Тегерана 8 січня зранку. У результаті авіакатастрофи загинули 176 пасажирів і членів екіпажу, серед яких 11 українців і 63 громадян Канади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна заперечує передачу Іраном звітів про катастрофу літака МАУ

Іранські війська 11 січня заявили, що український Boeing був збитий випадково, виною став людський фактор: літак пролітав поруч з військовим об’єктом Ірану і був прийнятий за "ворожу ціль", а саме — за крилату ракету. При цьому, в Ірані відзначили, що очікували атаки з боку США, у зв’язку з чим системи ППО країни були приведені у повну бойову готовність.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує від Ірану повного визнання провини, офіційних вибачень, покарання винних і виплати компенсацій.

Українські Національні Новини

Політика