pentahon-namahaietsia-profinansuvaty-zbilshennia-viisk-na-blyzkomu-skhodi-ale-stykaietsia-z-problemamy-politico

Пентагон намагається профінансувати збільшення військ на Близькому Сході, але стикається з проблемами - POLITICO

 • 25727 переглядiв

Пентагон перерозподіляє кошти з тренувань і операцій на підтримку додаткового розгортання військ і техніки на Близькому Сході після непередбачених нападів ХАМАС на Ізраїль. Цей крок може затримати заплановану військову діяльність через тимчасовий захід, що заморожує бюджети на рівні попереднього року.

Додаткова військова підтримка США для запобігання розширенню війни на Близькому Сході, фінансується тимчасовим заходом, який заморожує витрати на рівні попереднього року. Оскільки переміщення військ на Близький Схід не було заплановано, Пентагону довелося вилучити гроші з існуючих рахунків обслуговування, зокрема фінансування навчання та операцій, що може призвести до відкладання запланованих на рік заходів. Про це пише видання Politico, передає УНН.

Деталі

Після раптових терористичних атак на Ізраїль 7 жовтня, міністерство оборони США прийняло рішення відправити на Близький Схід додаткову авіаносну ударну групу, засоби протиповітряної оборони, винищувачі та сотні військових, щоб запобігти переростанню конфлікту в регіональну війну. Нарощування військових сил на Близькому Сході змусило військову владу та Центральне командування США скоригувати вимоги до поточних і майбутніх операцій на основі цього. Зокрема, вилучити гроші з існуючих рахунків операцій і технічного обслуговування. Це також означає зменшення коштів на навчання, що були заплановані військовими на рік.

Останні події змінили деякі оперативні припущення, які використовувалися при розробці президентського бюджетного запиту на 2024 фінансовий рік. Зокрема, ані запит на базовий бюджет на 2024 фінансовий рік, ані додатковий запит не включали фінансування операцій США, пов’язаних з Ізраїлем. (…) Ми дістаємо його зі схованки

– сказав речник Міністерства оборони США Кріс Шервуд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США закликають Ізраїль вести більш високоточну війну, забезпечуючи відсутність цілей по цивільній інфраструктурі - The Wall Street Journal

Президент Джо Байден підписав у листопаді тимчасовий захід, щоб утримати уряд у робочому стані, доки законодавці не зможуть узгодити бюджет на весь рік.

Станом на вівторок Міністерство оборони заявило, що все ще працює над оприлюдненням оцінки загальної вартості підтримки Ізраїлю США, - цей тягар тепер важкий, оскільки Пентагон підтримує Україну та Ізраїль одночасно.

За словами заступника міністра оборони Кетлін Хікс, наслідки утримання Пентагону в режимі тимчасової зупинки фактично означають, що департамент скоротить витрати на 35 мільярдів доларів.

"Правда полягає в тому, що довіра — це вулиця з двостороннім рухом, і ми справді змушені повірити в те, що наші партнери в Конгресі можуть зробити те, що вони повинні зробити для нас, щоб досягти цих цілей" - пояснює посадовиця.

Нагадаємо

Наступного тижня Сенат США планує розглянути законопроекти про допомогу Ізраїлю та Україні, причому лідер більшості Шумер наполягає на двопартійній підтримці, незважаючи на розбіжності щодо фінансування безпеки південного кордону США.

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Знімав роботу ППО в Одесі: СБУ затримала тіктокера

     • 24792 переглядiв