ukenru
pavelko-cherven-podaruvav-nam-chimalo-peremog

Павелко: червень подарував нам чимало перемог

 • 5654 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. У вівторок, 25 червня, у Будинку футболу відбулася урочиста церемонія нагородження дефлімпійської збірної України. У заході взяли участь футболісти і тренери команди, керівництво Української асоціації футболу, Національного комітету спорту інвалідів та Спортивної федерації глухих України. Про це інформує прес-служба УАФ, передає УНН.

Чемпіонат Європи з футболу серед спортсменів із вадами слуху проходив з 2 по 15 червня в місті Іракліон, у Греції. У турнірі взяли участь 16 команд, а перемогу здобула збірна України.

Синьо-жовті стали першими у своєму квартеті, подолавши Англію (3:1), Францію (2:0) і Швецію (2:0). У плей-офф українці пройшли Росію (2:1) і Ірландії (1:0), а у фінальному поєдинку перемогли Німеччину (2:0).

На початку церемонії було відзначено, що червень виявився переможним не тільки для дефлімпійців. Національна збірна обіграла Сербію і Люксембург у рамках відбору на Євро-2020, юнацька збірна України U-20 перемогла на чемпіонаті світу в Польщі, а молодіжна збірна України виграла Турнір Валерія Лобановського.

Далі слово взяв президент УАФ Андрій Павелко.

"Дякую всім представникам дефлімпійського руху в Україні, Національному комітетові спорту інвалідів та Спортивній федерації глухих України, гравцям і тренерам збірної і всім уболівальникам. Червень видався найкращим місяцем для українського футболу, подарував нам чимало перемог. Низький вам уклін за те, що ви вперше отримали звання чемпіонів Європи, за подаровані емоції. Дефлімпійська та юнацька збірна України U-20 показали хороший приклад для нашої національної збірної, тому чекаємо від неї виходу на Євро-2020. Вітаю вас всіх зі святом!" - сказав він.

Наступним виступив президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, який зазначив невипадковість чергової перемоги вітчизняних дефлімпійців.

"Перебуваючи в епіцентрі українського футболу, хочу подякувати Українській асоціації футболу і її президентові Андрію Павелку за те, що ви чуєте людей із порушеннями слуху. Тому що часто в нашій державі глухих просто не чують.

Дякую нашим гравцям, героям українського футболу. Їх лідерство було очевидним ще під час останньої Дефлімпіади, коли наша команда поступилася туркам у фіналі в серії пенальті при дуже неоднозначному суддівстві. Нагадаю, що наші футболісти мають статус чемпіонів світу минулого року.

Я раніше говорив, що випадковостей не буває. Зараз наші юнаки стали чемпіонами світу, а дефлімпійці - чемпіонами Європи. Усі суб'єкти українського футболу відчувають, що це увертюра до майбутніх наших великих перемог. Тепер будемо чекати успішного виступу національної збірної на чемпіонаті Європи 2020 року", - зазначив він.

Нагадаємо, Київ претендує на проведення ЧС-2021 з міні-футболу.

Українські Національні Новини

Спорт