ukenru
patriarkh-kirilo-zustrivsya-z-vselenskim-patriarkhom-varfolomiyem-u-stambuli

Патріарх Кирило зустрівся з Вселенським патріархом Варфоломієм у Стамбулі

 • 13828 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Глава Російської православної церкви патріарх Кирило зустрівся в Стамбулі з Вселенським патріархом Варфоломієм, передає УНН.

Офіційно заявлялося, що мова на зустрічі йшла про вирішення міжцерковних питань. Одним з них є надання автокефалії Української православної церкви.

"Є різниця між діалогом, який ведуть політики, і діалогом, який ми ведемо. У діалозі, який ведуть політики, кожен відстоює інтереси своєї країни, а діалог всередині Православної Церкви має іншу природу. Звичайно, ми представляємо інтереси своїх церков, але ми завжди маємо на увазі наше загальне благополуччя, єдність Святої Церкви і її здатність здійснювати місію в сучасному світі. Діалог між помісними церквами відбувається всередині єдиного тіла", - сказав патріарх Кирило.

Зазначимо, зустріч ініціював глава РПЦ.

Коментуючи зустріч патріархів в Стамбулі міністр закордонних справ Павло Клімкін зазначив, що через шляху України до Томосу російська церква повинна перейти від пропаганди до серйозної розмови.

"Навіть не як міністр, а як християнин, вважаю, що це добре, коли російська церква їде розмовляти до матері-церкви. Повертається до справжніх церковних канонів. Наш шлях до Томосу все змінив. Від пропаганди російська церква повинна перейти до серйозної розмови", - написав П.Клімкін.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що рішення про створення в Україні єдиної помісної церкви Священний Синод прийме вже в кінці літа або в вересні.

Даже НЕ як министр, а як християнин, вважаю, что це добре, коли російська церква їде розмовляти до матері-церкви. Возвращается до справжніх церковних канонів Наш шлях до Томосу все змінів. Від пропаганди російська церква має перейти до серйозної розмови.

- Pavlo Klimkin (@PavloKlimkin) 31 серпня 2018 р

Українські Національні Новини

Політика