pasportizatsiya-lnr-bez-rosiyskikh-dokumentiv-nemozhlivo-zrobiti-mayzhe-nichogo-golova-luganskoyi-ova

Паспортизація “лнр”: "без російських документів неможливо зробити майже нічого" - голова Луганської ОВА 

 • 268261 переглядiв

Деталі

"Тиснуть постійно, вони по Алчевському меткомбінату співробітникам поставили завдання завершити усі процедури переоформлення та отримання паспортів і карток банківських до кінця липня, інакше усіх позвільняють", - сказав начальник Луганської ОВА.

Також, він зазначив, що на окупованих територіях без російських документів неможливо оформити ніякі соціальні виплати, та, навіть, отримати диплом після закінчення навчання.

Цитата

"Фактично зараз утискають повністю громадян, том що без російських документів неможливо зробити майже нічого. Неможливо оформити соціальні виплати, навіть змінити номера на машинах. Якщо говорити про дітей, то жоден випускник не міг отримати їх диплом без паспорта. Те ж саме і по батьках було, їх змушували отримувати паспорти, під приводом того, що якщо вони не оформлять паспорт, їх дитина просто не складе іспити", - зазначив Лисогор.

Начальник ОВА нагадав, що спочатку окупаційна влада прийняла закон, що громадянам України, які живуть на окупованій частині Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей і вирішили зберегти українське громадянство, можуть жити на цих територіях до 1 липня 2024 року. Після закінчення цього терміну жителям загрожує депортація.

Також він повідомив, що "тепер в них [окупантів - ред.] вже стоїть 1 грудня, що люди, які не отримали паспорта не зможуть зробити взагалі нічого.

Нагадаємо

Як раніше повідомляв УНН, безрезультатні, але завзяті спроби окупантів просунутись в районі Кармазинівки на Луганщині призводять до відчутних втрат живої сили. Щоб компенсувати їх, окупанти посилюють примусову мобілізацію серед місцевих жителів та званої "лнр", у разі неявки до військкомату - анулюватимуть водійські посвідчення, у разі неотримання паспорта рф - обмежують пересування всередині міст та сіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти примусово переселяють до росії громадян України без паспортів рф – речник Генштабу

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі